Τα παρακάτω ψυχολογικά τεστ δεν αποτελούν ψυχομετρικά, επιστημονικά εργαλεία, έγκυρα και σταθμισμένα. Κάποια από αυτά είναι απλώς διασκεδαστικά τεστ αυτοβοήθειας. Συμπληρώστε τα λοιπόν... με την κατάλληλη διάθεση και βαρύτητα!

Η κρίση πανικού κατατάσσεται στις αγχώδεις διαταραχές. Αποτελεί μια υπερβολική δοσολογία άγχους μια δεδομένη στιγμή, συγκριτικά με το ερέθισμα.
Κάντε το παρακάτω τεστ για να διαπιστώσετε εάν έχετε τάση προς τη διαταραχή πανικού.

Όλοι βλέπουμε κατά καιρούς άσχημα όνειρα, μήπως όμως τα δικά σας εμφανίζονται πιο συχνά από το φυσιολογικό;
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ενοχή και η βία είναι οι δύο συχνότερες αιτίες που πυροδοτούν τα άσχημα όνειρα.

Αυτές οι τρομακτικές νυχτερινές ιστορίες που πλάθει το μυαλό μας μπορεί επίσης να υποδεικνύουν κάποια ψυχική διαταραχή.
Απαντήστε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις παρακάτω ερωτήσεις για να διαπιστώσετε αν είναι καιρός να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

Μιλάς στο τηλέφωνο με μία φίλη/ο σου και η συζήτηση δεν έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά εσύ πρέπει να μιλήσεις γιατί έχετε πολύ καιρό να τα πείτε ή είσαι στη σχολή σου και ακούς τον καθηγητή να μιλάει βαρετά, χωρίς όρεξη και σε κάνει να βαριέσαι ακόμα πιο πολύ!

Είναι συνηθισμένο σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά ακόμη και σε άλλες, εσύ να να έχεις μπροστά σου ένα χαρτί και στυλό και να ζωγραφίζεις.

Τι σημαίνουν τελικά όλα αυτά τα σχεδιάκια που ζωγραφίζουμε;

Είστε ειδικός Ψυχικής Υγείας?

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση, σχετικά με θέματα που αφορούν την επιστήμη της ψυχολογίας, έρευνες, σεμινάρια ψυχολογίας, θέσεις εργασίας Ειδικών Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ.

Newsletter για όλους

Εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε στο mail σας νέα άρθρα ψυχολογίας, ενημέρωση για επερχόμενα σεμινάρια ψυχολογίας, ομάδες υποστήριξης, βιβλία ψυχολογίας κ.α.

Η εγγραφή σας στα ενημερωτικά δελτία της Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στοιχεία που δίνετε κατά την εγγραφή σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (Newsletters).