Δημιουργικότητα και κοινωνική ευθύνη

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Συνέδρια-Ημερίδες για ειδικούς

Η τοπική οργανωτική επιτροπή με χαρά θα σας φιλοξενήσει σε έναν χρόνο στην Αθήνα. Με τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στο συνέδριο με θέμα «Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη», το 10ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας. Το θέμα του συνεδρίου προκύπτει από το πώς η δημιουργικότητα ενσωματώνεται στη δική μας συνθετική ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Σκοπός και Θεματολογία Συνεδρίου

Το θέμα του συνεδρίου προκύπτει από το πώς η δημιουργικότητα ενσωματώνεται στη δική μας συνθετική ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Είναι γεγονός ότι εμείς που εργαζόμαστε στα θεραπευτικά επαγγέλματα λαμβάνουμε μεγάλη ικανοποίηση από τη δουλειά μας, ωστόσο υπάρχει περίπτωση και να εξαντληθούμε.

Δίνουμε τόσα πολλά στους άλλους και συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες ιστορίες και καταστάσεις, που μπορούμε να οδηγηθούμε σε εξουθένωση (burn out) ή κόπωση συμπόνιας (compassion fatigue). Προσφέροντας τόσα πολλά σε άλλους, οι περισσότεροι επαγγελματίες θεραπευτές δεν δίνουν προτεραιότητα στην δική τους αυτοφροντίδα.

Η αυτοφροντίδα είναι πολύ σημαντική εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους άλλους ανθρώπους, καθώς και να ζούμε τη ζωή μας με πάθος, χαρά, πληρότητα και αυτοπραγμάτωση.

Επιπλέον, το ψυχοθεραπευτικό μας έργο δεν πραγματοποιείται σε κενό.

Το ψυχοθεραπευτικό μας έργο επηρεάζεται από το κοινωνικό, πολιτικό, οικολογικό και οικονομικό πλαίσιο. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι έχει και μια φιλοσοφική διάσταση.

Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπο της πολιτικής διάστασης στη σχέση του πελάτη-θεραπευτή, αναπτύσσοντας ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, οικολογικά και πολιτισμικά ζητήματα μπορούν να ενσωματωθούν στη θεωρία και την πράξη, εντοπίζοντας και αμφισβητώντας τις δυσμενείς διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και πέρα από το επάγγελμά μας, προκαλώντας δράσεις, ξεκινώντας καμπάνιες και επιχειρώντας να επηρεάσουμε τις πολιτικές διεργασίες.

Με τα παραπάνω ερωτήματα, και ίσως ακόμη περισσότερα, στον νου, με το τριήμερο συνέδριό μας προσδοκούμε να δώσουμε απαντήσεις, να εισαγάγουμε νέες προσεγγίσεις, να αναπτύξουμε πάνελ συζήτησης παρόμοιων ζητημάτων από διαφορετικές οπτικές, να προσφέρουμε βιωματικά εργαστήρια ώστε να γίνει η θεωρία πράξη κ.λπ.

Σας προσκαλούμε σε ένα συνέδριο ανοιχτό στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων: από την τέχνη έως τα όνειρα, από τη φιλοσοφία έως την ποιοτική έρευνα, έως τις σχεσιακές προσεγγίσεις και πώς επηρεάζουν τις αποφάσεις μας ως θεραπευτών.

Πώς οι κορυφαίοι θεραπευτές και οι επαγγελματίες μπορούν να δουν το κέρδος της σύνθεσης της ψυχοθεραπείας στη σύγχρονη ψυχοθεραπευτική πρακτική, έρευνα και εκπαίδευση.

Χώρος Διεξαγωγής

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αμαλία, στην πλατεία Συντάγματος, κοντά στη Βουλή, την Ακρόπολη και άλλα ιστορικά σημεία της Αθήνας. Η τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα. Σας προσκαλούμε από καρδιάς και ελπίζουμε να σας δούμε στο Συνέδριό μας στην όμορφη και γεμάτη ιστορία πόλη των Αθηνών.

Τύποι παρουσιάσεων Συνεδρίου

Πάνελ / Συμπόσια (75 λεπτά)

Το πάνελ/συμπόσιο αποτελεί επίσημη παρουσίαση που ιδανικά περιλαμβάνει 3 ομιλητές και 1 συνομιλητή (discussant), ταυτόχρονα δίδεται χρόνος για τη συμμετοχή του κοινού.

Σε κάθε πάνελ πρέπει να υπάρχει ένας συντονιστής ο οποίος θα παρουσιάζει τους ομιλητές και τα θέματα, θα παρακολουθεί την τήρηση των χρονικών ορίων και θα καθοδηγεί τη συμμετοχή του κοινού.

Μικρά Εργαστήρια (75 λεπτά)

Τα μικρά εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί πρωτίστως για τους επαγγελματίες συμμετέχοντες και εστιάζουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη βιωματική συμμετοχή. Θα προτιμηθούν τα εργαστήρια που περιλαμβάνουν πολλούς συντονιστές. Θα πρέπει να διατεθούν για τους συμμετέχοντες μια σύνοψη (επισκόπηση του θέματος) και φυλλάδια (κατά περίπτωση). Ένα συγκεκριμένο σημείο εστίασης είναι επιθυμητό λόγω της σύντομης διάρκειας αυτών των εργαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα είναι δυνατή η διεξαγωγή περιορισμένου μόνο αριθμού μικρών εργαστηρίων. Λόγω του γεγονότος ότι τα μικρά εργαστήρια αποτελούν τον πιο ανταγωνιστικό τύπο παρουσιάσεων και η πλειονότητά τους δεν θα γίνει δεκτή, σας συνιστούμε θερμά εφόσον υποβάλετε πρόταση για κάποιο μικρό εργαστήριο να λάβετε υπόψη σας το ενδεχόμενο να προτείνετε και άλλου είδους παρουσίαση.

Μεμονωμένες Ανακοινώσεις (15 λεπτά)

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει ερευνητικές, θεωρητικές και κλινικές ανακοινώσεις που δεν αποτελούν μέρος πάνελ/συμποσίου. Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αποδεκτές από την επιτροπή προγράμματος θα ομαδοποιηθούν σε πάνελ.

Ωστόσο, σας συνιστούμε θερμά αντί να υποβάλετε μεμονωμένες ανακοινώσεις να προσπαθήσετε να βρείτε άτομα που εργάζονται σε παρόμοιους τομείς και να εξασφαλίσετε και έναν συνομιλητή (discussant). Η πιθανότητα αποδοχής είναι μεγαλύτερη για τα πάνελ από ό,τι για τις μεμονωμένες ανακοινώσεις.

Πόστερ

Τα πόστερ αποτελούν γραφικές αναπαραστάσεις των αποτελεσμάτων μελετών ή εργαλείων που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον εισηγητή το έργο του οποίου αναρτάται. Οι διαστάσεις των πόστερ θα πρέπει να είναι περίπου 91 x 122 cm.

Πολλοί συμμετέχοντες το εκτιμούν όταν λαμβάνουν κάποιο φυλλάδιο που περιλαμβάνει συνοπτικά τα ευρήματα του πόστερ.

Εργαστήρια προ του Συνεδρίου (3 ώρες)

Τα εργαστήρια προ του συνεδρίου προγραμματίζονται για το πρωί της πρώτης ημέρας του συνεδρίου προκειμένου να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν περισσότερο σε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση. Θα προτιμηθούν τα εργαστήρια που περιλαμβάνουν πολλούς συντονιστές. Θα γίνουν αποδεκτά μόνο τρία εργαστήρια προ του συνεδρίου.

Σημαντικές Ημερομηνίες

10ο Συνέδριο ΕΕΣΨ, Αθήνα, Ελλάδα

Ημέρα 1
9 Οκτωβρίου 2020

Ημέρα 2
10 Οκτωβρίου 2020

Ημέρα 3
11 Οκτωβρίου 2020

Πρόσκληση για Υποβολή Ομιλιών
από 1 Νοεμβρίου 2019 έως 30 Απριλίου 2020

Έναρξη Εγγραφών
1 Δεκεμβρίου 2019

Προθεσμία Υποβολής Περιλήψεων
15 Ιουνίου 2020

Ειδοποίηση Αποδοχής
30 Ιουνίου 2020

Προθεσμία για Προνομιακή Τιμή (Εarly Βird)
15 Ιουνίου 2020

Για Υποβολή Περίληψης και Eγγραφές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 10ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 09-10-2020
Ημ. Λήξης 11-10-2020
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Ξενοδοχείο Αμαλία

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map