BSc, PGDip, MSc, PhD. Κάτοχος άδειας άσκησης ψυχολόγου σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία. Διδάκτωρ Ψυχολογίας Υγείας - Cardiff Metropolitan University. Εγκεκριμένη ψυχολόγος υγείας (Health & Care Professions Council της Μ. Βρετανίας) και πιστοποιημένη Επόπτρια από το British Psychological Society στο οποίο είναι και τακτικό μέλος (Chartered Member- 376531). Εγγεγραμμένη στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων της EFPA (UK-065252-202009).
Η Δέσποινα Μεντή (BSc, PGDip, MSc, PhD) είναι κάτοχος άδειας άσκησης ψυχολόγου στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία και Διδάκτωρ Ψυχολογίας Υγείας του Cardiff Metropolitan University. Είναι εγκεκριμένη ψυχολόγος υγείας (practitioner health psychologist) από το Health & Care Professions Council της Μ. Βρετανίας (PYL35862) και πιστοποιημένη Επόπτρια από το British Psychological Society (RAPPS) στο οποίο είναι και τακτικό μέλος (Chartered Member- 376531). Είναι επίσης εγγεγραμμένη στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων της EFPA (UK-065252-202009).
Η Δρ. Μεντή εργάζεται ως καθηγήτρια ψυχολογίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Ψυχολογίας του City Unity College, τα οποία προσφέρονται σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια. Είναι επίσης η υπεύθυνη του ερευνητικού κέντρου Ψυχολογίας του City Unity College.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στο χώρο της ψυχολογίας της υγείας, της προσωπικότητας, της ψυχομετρίας και της θετικής ψυχολογίας. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες σε διεθνή συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά σχετικά με τη ψυχολογία και την υγεία.
Τα τελευταία χρόνια η Δρ. Μεντή δουλεύει με ασθενείς με χρόνια νοσήματα, κάνοντας παρεμβάσεις τροποποίησης συμπεριφορών υγείας για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης του στρες και του χρόνιου πόνου και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση σε άτομα με χρόνια νοσήματα και τους φροντιστές τους. Η θεραπεία παρέχεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχονται είναι: ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, παρεμβάσεις αλλαγής συμπεριφοράς, διαχείριση στρες, άγχους και κρίσεων πανικού, διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, ψυχολογική στήριξη φροντιστών, παρεμβάσεις θετικής ψυχολογίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες (/consultancy), εποπτείες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες/ σεμινάρια και διεξαγωγή ερευνών.
Ψυχολογία Υγείας, Θετική Ψυχολογία, Προσωπικότητα
Ο όρος resilience (ελληνικά: ανθεκτικότητα) προέρχεται από τη λατινική λέξη resilio που σημαίνει αναπηδώ ή ανακάμπτω. Με τον όρο ψυχική ανθεκτικότητα εννοούμε την ικανότητα ενός ατόμου να ανακάμπτει μετά από μια τραυματική εμπειρία ή/και δυσάρεστη πρόκληση που έχει βιώσει στη ζωή του.