Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Αικατερίνη Σταυρίδη

stavridi katerinaΗ Κατερίνα βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών ψυχολογίας. Με την απόκτηση του πτυχίου της, ο επόμενος στόχος είναι το μεταπτυχιακό στην νευροψυχολογία.

Η λέξη “μνήμη” προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “μιμνήσκω” το οποίο στην νέα ελληνική σημαίνει “θυμίζω, φέρνω στο νου” (Μπαμπινιώτης, 2010).

Είναι δύσκολο ν' αφήσεις μια ζωή έντονης ρουτίνας, ακόμα κι αν τη μισείς. - Τζων Στάινμπεκ

Αναμφίβολα, η διάγνωση καρκίνου αποτελεί ένα τρομερά δυσάρεστο και στρεσσογόνο συμβάν, τόσο για τον ασθενή, όσο και για τα κοντινά του πρόσωπα.

Κατά τη διάρκεια του έτους 1998 η θετική ψυχολογία έκανε την έναρξή της ως επίσημος τομέας ψυχολογίας. Οι κύριοι στόχοι της θετικής ψυχολογίας είναι τα θετικά συναισθήματα, ο θετικός τρόπος σκέψης και ευρύτερα το ευ ζην (Σταλίκας & Μυτσκίδου, 2011).

Η θετική ψυχολογία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 και στόχος της είναι η προαγωγή της ευζωίας, ευημερίας και ανάπτυξης του ατόμου (Μυτσκίδου & Ιωάννης, 2020). Ο ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος εντάσσεται σταδιακά στην καθημερινότητα των ατόμων ανεπτυγμένων κοινωνιών μέσω παρεμβάσεων στον εργασιακό τους χώρο.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα