Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life Coach
Προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, διαχείριση διαζυγίου/χωρισμού (πριν και μέτα)
Μέσα από ατομικές και ομαδικές συναντήσεις συμβάλω στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, σε θέματα που τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητα και στις σχέσεις με τους άλλους. Την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Επίσης σε θέματα που αφορούν την διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, γάμου, χωρισμού, διαζυγίου (πριν ή μετά).
Σχεδιάζω και υλοποιώ σεμινάρια σε αντίστοιχα θέματα, επίσης αρθρογραφώ σε επίσημα site του χώρου.
ΕΚΠΑ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ: Έναρξη φοίτησης 2020
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Συμβουλευτική Ψυχολογία πιστοποιητικό επιμόρφωσης Εισαγωγή στην ψυχολογία (Αρ. Πιστοποιητικού 2827)
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δίπλωμα Εξειδίκευση στο Coaching με στοιχεία Συμβουλευτικής. (Αρ. Πιστοποιητικού 21902)
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δίπλωμα Συμβουλευτική & Προπονητική Ζωής. (Αρ. Πιστοποιητικού 13891)
NS Academy, δίπλωμα Life Coaching diploma. (Certificate No: LVGV9VBM)
Πανεπιστήμιο Αθηνών , πιστοποιητικό επιμόρφωσης «Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων»
Γεννήθηκα τον μήνα Απρίλιο στην Αθήνα, αναζητώντας το διαφορετικό και το καινούριο, ταξίδεψα εντός μου και εκτός , μέσα από ''αταίριαστες'' σπουδές και δραστηριότητες, συνδύασα την τέχνη άλλοτε της δημιουργίας και άλλοτε της επιβίωσης με τρόπους ταιριαστούς στην φιλοσοφία και τις προσωπικές μου αξίες. Μένοντας αθεράπευτη οπαδός της δοτικότητας και της αλληλεγγύης.
Επιμέλεια και διεξαγωγή σεμιναρίων στους γονείς όλων των παιδικών σταθμών Μυτιλήνης με θέμα ‘’Γονεις & παιδια – Όρια & κανόνες’’ διάρκειας δυο ωρών για κάθε παιδικό σταθμό σε συνεργασία με τον οργανισμο κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.
Επιμέλεια και διεξαγωγή 2ου κύκολου σεμιναρίων στους γονείς των παιδικών σταθμών Μυτιλήνης με θέμα '' Απο την Οικογένεια στον παιδικό σταθμό '' διάρκειας δυο ωρών για κάθε παιδικό σταθμό σε συνεργασία με τον οργανισμό κοινωνικής προστασίας & αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.
Επιμέλεια και διεξαγωγή βιωματικού σεμιναριού με τίτλο '' Η τέχνη της συμβίωσης'' όπου πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα διήμερα στην Αθήνα και την Λέσβο, παρέχοντας την δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να γνωρίσουν σημαντικούς τρόπους δράσης και κατανοήσης του ''άλλου'' με στόχο την βελτίωση των σχέσεων τους.
Επιμέλεια και διεξαγωγή ομαδικών συναντήσεων με θέμα την αυτογνωσία και την βελτίωση των σχέσεων στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο. Ιουλίος 2020.
Διαχείριση διαζυγίου - χωρισμού, πριν και μετά.
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 10.00 | 21.00 |
Σάββατο | 10.00 | 16.00 |
«Σε χρειάζομαι» λέμε συχνά στο αντικείμενο του πόθου μας. «Σε έχω ανάγκη» μην με αφήσεις. Η ανάγκη γίνεται μοχλός και κινεί την συμπεριφορά και τα λόγια μας. Οι γυναίκες συχνότερα από τους άνδρες ικετεύουμε για λίγη ακόμη αγάπη για λίγη ακόμη ικανοποίηση της ανάγκης μας.
Αναμφίβολα κάθε γάμος ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις και προοπτικές. Δύο άνθρωποι αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους, γεμάτοι αγάπη, επιθυμία, πάθος και όνειρα. Όμως, δυστυχώς έπειτα από μερικά χρόνια αδυνατούν να ξεπεράσουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες που εμφανίζονται και που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από συγκρούσεις, άλλοτε έντονες και φανερές και άλλοτε σιωπηλές και εσωτερικές για τον καθένα.
Η κατάθλιψη θεωρείται η νόσος του αιώνα μας, μέχρι στιγμής, αφού καθημερινά διαβάζουμε άρθρα και συμβουλές για την διάγνωση, την αντιμετώπιση και την θεραπεία της. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που ζουν δίπλα στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη; Καλούνται να συμβιώσουν και εκείνοι μαζί της, να την κατανοήσουν, να φροντίσουν τον άνθρωπό τους και ταυτόχρονα τον εαυτό τους.
Έφτασε η ώρα που το παιδί σας τον Σεπτέμβριο θα πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό. Μια σημαντική στιγμή για την οικογένεια που είναι πιθανόν να προκύψουν φόβοι, άγχος, προβλήματα προσαρμογής και διαχείρισης. Θα ήταν καλό να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για όσα υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε, αλλά και να προετοιμάσετε το παιδί σας πριν από την πρώτη μέρα εισαγωγής του στον παιδικό σταθμό.
Συνήθως όταν διαβάζουμε τη λέξη πόνος, νιώθουμε δυσαρέσκεια, ο εγκέφαλος μας θα ανακαλέσει είτε έναν έντονο σωματικό πόνο που έχουμε νιώσει, είτε μια πιο δύσβατη περίοδο ψυχικού πόνου που έχουμε βιώσει. Το 1979 ο Διεθνής Οργανισμός για την Μελέτη του Πόνου (International Association for the Study of Pain, ΙΑSP) όρισε τον πόνο «ως μια δυσάρεστη υποκειμενική, αισθητική και συναισθηματική εμπειρία, που συνδέεται με πραγματική ή δυνητική ιστική βλάβη ή που περιγράφεται σαν τέτοια». (1)