Ψυχοφαρμακολογική και ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση για όλο το φάσμα των ψυχιατρικών παθήσεων ενηλίκων.Το θεραπευτικό πλάνο διαμορφώνεται εξατομικευμένα αναλόγως των αναγκών του ασθενούς.
Ειδικός ψυχίατρος, πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικευμένος στην ψυχιατρική, ψυχοθεραπεία και ψυχοσωματική ιατρική στην κλινική του Ludwigsburg του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στη Γερμανία (Klinik für Psychiatrie, Psychotherapie und Psychosomatische Medizin, Klinikum Ludwigsburg).
Ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση στον τομέα της ψυχολογίας του βάθους στην ψυχαναλυτική ακαδημία της Στουτγκάρδης στη Γερμανία (Institut für Psychoanalyse der DPG Stuttgart).
Εκπαίδευση στην Προοδευτική Μυική Χαλάρωση κατά Jacobson.
Εμπειρία στην οξεία αντιμετώπιση όλου του φάσματος των ψυχιατρικών παθήσεων ενηλίκων (εργασία στην κλινική του Ludwigsburg και στην ψυχιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Σερρών).
Εμπειρία στην αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας (εργασία σε ιατρείο κεφαλαλγίας Dr. Appy, Dr. Molt στη Στουτγκάρδη στη Γερμανία). Εμπειρία στον τομέα των εξαρτήσεων (εργασία στον ΟΚΑΝΑ).
Εμπειρία στα ακόλουθα: Κατάθλιψη Ψυχωσικές διαταραχές (σχιζοφρένεια) Διπολική διαταραχή Αγχώδεις διαταραχές (Κρίσεις πανικού, γενικευμένο άγχος κ.τ.λ.), ψυχοσωματικά προβλήματα, χρόνιοι πόνοι, προβλήματα εξαρτήσεων, προβλήματα σχέσεων, διαπροσωπικές δυσκολίες, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές πρόσληψης τροφής, επιλόχειος κατάθλιψη, άνοια.
Γνωμάτευση ψυχικής υγείας για διορισμό.
Κατ' οίκον επισκέψεις.
Ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες μέσω skype.
Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Κατάθλιψη, άγχος, ψυχώσεις, εξαρτήσεις
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 09:00 | 21:00 |
O Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ γεννήθηκε το 1899 και ήταν ο πρώτος γιος και το δεύτερο από τα συνολικά έξι παιδιά του Κλάρενς Έντμοντς Χέμινγουεϊ και της Γκρέις Χωλ.
Ο ίδιος, στο βιβλίο του «Μία κινητή γιορτή» αναφέρει ότι οι οικογένειες έχουν πολλούς τρόπους να γίνουν επικίνδυνες (Hemingway, 1964) και η δική του του κληροδότησε σίγουρα πολλούς επιβαρυντικούς παράγοντες.
Για να δυναμώσεις πρέπει πρώτα να βυθίσεις τις ρίζες σου στο τίποτε και να μάθεις ν' αντιμετωπίζεις την πιο μοναχική μοναξιά σου. - (Irvin D. Yalom, Όταν έκλαψε ο Νίτσε)
Όταν αναφέρουμε ή σκεφτόμαστε τη μοναξιά, το μυαλό πάει αυθόρμητα στην εικόνα ενός ανθρώπου που ζει μόνος, χωρίς κοινωνικές συναναστροφές.Παρόλα αυτά, η μοναξιά είναι ένα προσωπικό, υποκειμενικό βίωμα και πλήττει ακόμη και ανθρώπους που κάθονται δίπλα δίπλα.
Ως οριακή (μεταιχμιακή) διαταραχή προσωπικότητας (borderline personality disorder) ορίζεται μία δυσλειτουργική δομή, τα χαρακτηριστικά της οποίας βρίσκονται στο «μεταίχμιο» νεύρωσης και ψύχωσης. Οι ασθενείς εμφανίζουν αστάθεια στο συναίσθημα, στις διαπροσωπικές σχέσεις και ως προς την εικόνα εαυτού.
Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε για τον τρόπο με τον οποίο ο φόβος λειτουργεί ως μηχανισμό επιβίωσης, για τα 5 σημαντικότερα είδη φόβου καθώς επίσης για την χειραγώγηση μέσω του φόβου
Πολλές φορές στην καθημερινότητα αλλά και στην ψυχοθεραπευτική πράξη αναρωτήθηκα αν είναι άραγε εφικτή και ρεαλιστική η συνύπαρξη δύο ανθρώπων στα πλαίσια μίας σχέσης χωρίς να οδηγούνται περιοδικά σε καβγάδες.
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι η ιδιότητα, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν και εκφράζουν τον εαυτό τους ως σεξουαλικά όντα και περιλαμβάνει βιολογικά, ερωτικά, σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά ή πνευματικά συναισθήματα και συμπεριφορές.
Όπως αναφέρει ο κοινωνιολόγος Jeffrey Weeks, τα ανθρώπινα όντα παλεύουμε διαρκώς να «δηλώσουμε ποιοι είμαστε μιλώντας για το φύλο μας».
Είναι γεγονός ότι η αντιλαμβανόμενη ή ενθυμούμενη απόρριψη από τους γονείς μπορεί να επηρεάσει αισθητά τη μετέπειτα ψυχολογική προσαρμογή του ατόμου και να αποτελέσει προγνωστικό παράγοντα για την ικανότητα προσαρμογής των παιδιών στο μέλλον, κυρίως όσον αφορά στις ενήλικες διαπροσωπικές σχέσεις (Rohner, 2010).
Το ζήτημα αυτό έγινε αντικείμενο μελέτης πολλών επαγγελματιών ψυχικής υγείας, οι οποίοι προσπάθησαν να διερευνήσουν τα αίτια διαμόρφωσης συγκεκριμένων χαρακτηριολογικών και συμπεριφορικών μοτίβων αλλά και να διαμορφώσουν αντίστοιχες θεραπευτικές προσεγγίσεις.