στήριξη καρκινοπαθών

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης Γαληνός, στο πλαίσιο των ιατροψυχολογικών δραστηριοτήτων του, υλοποιεί το Πρόγραμμα Δωρεάν Ψυχικής Στήριξης Καρκινοπαθών Ασθενών «Πνοή». Το Πρόγραμμα «Πνοή» περιλαμβάνει πλήρη ψυχιατρική και ψυχολογική θεραπεία τόσο για πάσχοντες, όσο και για μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο στρες της διάγνωσης και της θεραπείας, ή να επαναπροσδιορίσουν το πλαίσιο ύπαρξής τους στις νέες συνθήκες.

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης Γαληνός, στο πλαίσιο των ιατροψυχολογικών δραστηριοτήτων του, υλοποιεί και το Πρόγραμμα Δωρεάν Ψυχικής Στήριξης Καρκινοπαθών Ασθενών «Πνοή» χάρις στη γενναιοδωρία ενός ευεργέτη ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, επικαιροποιώντας τη μακρά παράδοση του Νεοελληνικού ευεργετισμού.

Πρόγραμμα πνοή

Το Πρόγραμμα «Πνοή» περιλαμβάνει πλήρη ψυχιατρική και ψυχολογική θεραπεία που παρέχεται από το Ινστιτούτο «Γαληνός» στον χώρο του (Μεσογείων 260, Χολαργός). Είναι σχεδιασμένο για πάσχοντες οι οποίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο στρες της διάγνωσης και της θεραπείας, ή να επαναπροσδιορίσουν το πλαίσιο ύπαρξής τους στις νέες συνθήκες. Καλύπτει τις ανάγκες των ιδίων των πασχόντων όσο και των μελών του στενού περιβάλλοντός τους, που μοιράζονται την εμπειρία του τραύματος και την προσπάθεια της υπέρβασής του σε μια νέα προοπτική.

Ακόμη και αν το Πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ασθενών τελικού σταδίου ή με ανάλογους περιορισμούς, το Ινστιτούτο θα προσανατολίσει κατάλληλα όποιον απευθυνθεί σε αυτό. Η φιλοσοφία του Προγράμματος «Πνοή» δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε πάσχοντες και σε οικείους τους. Στοχεύει επίσης στην ευρύτερη δυνατή ενημέρωση της κοινωνίας, αλλά και στην καλλιέργεια δεσμών συνεργασίας και συνέργειας με όλους τους φορείς που υπηρετούν συναφείς σκοπούς.

Ομάδες ψυχοθεραπείας

 Σε αυτή την προοπτική, εδώ και αρκετούς μήνες έχει ήδη υπογραφεί σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τους Δήμους Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, καθώς και με τους φορείς Κ.Ε.Φ.Ι. και Πνοή Αγάπης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουν ήδη συγκροτηθεί και οι ακόλουθες ομάδες ψυχοθεραπείας:

Σε συνεργασία με το Κ.Ε.Φ.Ι. :

  • Ομάδα χοροκινητικής θεραπείας ασθενών με καρκίνο
  • Ομάδα εικαστικής ψυχοθεραπείας
  • Ομάδα περιπάτου

Σε συνεργασία με την Πνοή Αγάπης :

  • Ομάδα χοροκινητικής θεραπείας ασθενών με καρκίνο
  • Ομάδα υποστηρικτικής ψυχοθεραπείας συγγενών ασθενών με καρκίνο

Πληροφορίες

 Οι ομάδες αυτές είναι βεβαίως ανοιχτές σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, πάσχοντα ή οικείο του. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να απευθυνθεί:

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Website: www.anticancerath.gr / τηλέφωνο: 210 6468222 facebook: Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ

Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» Website: www.pnoiagapis.gr / τηλέφωνο: 210 6425958

Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ» Website: www.galinos-psy.gr / τηλέφωνο: 210 6523300 facebook: galinos.institute / twitter: @Galinos_psy

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :
0
Shares