Επιστημονικός Συνεργάτης του Psychology.gr - Συγγραφή άρθρων
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6932033752
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής - Ψυχοδραματιστής

"Αν ο 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας της ψυχανάλυσης, ο 21ος θα είναι ο αιώνας του ψυχοδράματος." J. L. Moreno 

Εκπαίδευση και εξειδικεύσεις

Ο Άγγελος Λεβέντης ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ως Κοινωνικός Λειτουργός στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με βαθμό Άριστα. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. Αδείας 91296/1784) και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Αρ. Μητρώου 1069) από το 2018.

Παράλληλα πήρε το δίπλωμα του ως Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής - Ψυχοδραματιστής από το Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών μέσα από την εκπαίδευση του στο Ψυχόδραμα, την Ομαδική Ψυχοθεραπεία και την Κοινωνιομετρία, με πρακτική και εποπτεία. Η εκπαίδευση του, στο Ψυχόδραμα, ξεκινάει το 2008 έχοντας και ως εκπαιδεύτριες, απευθείας μαθήτριες του Μορένο (Jacob Levy Moreno), του ιδρυτή του Ψυχοδράματος.

Έχει παρακολουθήσει κι συνεχίζει να παρακολουθεί ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με θέματα Αυτοβελτίωσης, Ψυχολογίας, Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικής Εργασίας, Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, Ψυχοδράματος, Δεξιοτήτων Δημόσιας Ομιλίας και Ηγεσίας σε Ελλάδα, σε χώρες της Ευρώπης και εξ αποστάσεως -διαδικτυακά.

Η αγάπη του για τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες παιδιών που φοιτούν σε σχολεία τον οδήγησε στο Μεταπτυχιακό (MEd) του στην "Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση" στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αγγίζοντας τόσο θέματα ειδικής αγωγής, διαταραχών μάθησης & αναπηρίας όσο και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, καθώς τον οδηγεί στην απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας.

Στο πλαίσιο μιας ολιστικής σφαιρικής εκπαίδευσης και εμπειρίας έχει εκπαιδευτεί στη μουσική (πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση), στο χορό και στο θέατρο, όπως επίσης ολοκληρώνει τον Ιούνιο 2019 την πιστοποίηση ως δάσκαλος γιόγκα 200 ωρών Yoga Alliance (Agni Vinyasa Yoga από το Hot Yoga).

Επαγγελματική εμπειρία

Ασχολείται με το συντονισμό ομάδων πάνω από 10 χρόνια τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και σε αυτογνωσιακό - θεραπευτικό επίπεδο. Τα τελευταία 7 χρόνια διεξάγει workshops ψυχοδράματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Συνεργάστηκε με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας και συντόνισε τη δημιουργία του βιωματικού προγράμματος "Σπάμε τον Κύκλο" με στόχο την ευαισθητοποίηση και πρόληψη σε θέματα κακοποίησης για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου το οποίο έλαβε πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εφαρμόστηκε σε δημόσια σχολεία της Χαλκίδας.

Eργάζεται ως Κοινωνικός Λειτουργός στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ), ενώ παλαιότερα έχει εργαστεί στη ΜΚΟ Μετάδραση ως συνοδός ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές φιλοξενίας υπό την αιγίδα της UNHCR.

Οι ατομικές και ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς, οργανισμούς και θεραπευτικούς χώρους στην Αττική καθώς και σε ιδιωτικό γραφείο στο Γουδί (πλησίον μετρό Μεγάρου Μουσικής - Αμπελοκήπων).

Παρέχονται και συνεδρίες εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου (Skype, Video Call).

Δείτε όλα τα άρθρα του Επιστημονικού Συνεργάτη στο psychology.gr: Αρθρογραφία Άγγελος Λεβέντης