Ακρόαση άρθρου......

 

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τόπος: Ρέθυμνο

Περιγραφή: Το Τμήμα Ψυχολογίας ιδρύθηκε το 1984 και άρχισε να λειτουργεί από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 1987-88 στο Ρέθυμνο. Είναι το παλαιότερο Τμήμα Ψυχολογίας που ιδρύθηκε στην ελληνική επικράτεια. Η Γραμματεία του Τμήματος και τα γραφεία των περισσοτέρων διδασκόντων βρίσκονται στο κτήριο Α1 νοτίως του κτηρίου της Βιβλιοθήκης και δίπλα στο κτήριο της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.
Ιστοσελίδαsoc.uoc.gr


Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τόπος: Αθήνα

Περιγραφή: Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 και απετέλεσε αυτόνομο Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Στεγαζόταν μέχρι το 1986 στη Νομική Σχολή, αλλά από το 1986 και έπειτα, η Φιλοσοφική Σχολή και όλα τα Τμήματά της στεγάζονται στην Πανεπιστημιόπολη στο αυτόνομο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο Τομέας Ψυχολογίας βρίσκεται στον 5ο όροφο του κτιρίου.
Ιστοσελίδαdemokritos.gr/UOA-PSYCH/


Ίδρυμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Τόπος: Θεσσαλονίκη
Περιγραφή: Το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1993. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Tμήμα το οποίο αποσκοπεί στην προετοιμασία νέων επιστημόνων και την προαγωγή και εξέλιξη της επιστήμης. Κάθε χρόνο δέχεται περίπου 200 νέους προπτυχιακούς και 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Συμμετέχει ενεργά σε δίκτυα ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών σε επίπεδο διδασκαλίας, έρευνας και παρεμβάσεων στην κοινότητα.
Ιστοσελίδαpsy.auth.gr/el


Ίδρυμα: Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τόπος: Αθήνα
Περιγραφή: Το Τμήμα Ψυχολογίας ιδρύεται το 1989, λειτουργεί με υποψήφι­ους διδάκτορες το 1991 και δέχεται προπτυχιακούς φοιτητές, με εισαγωγικές εξετάσεις, από το 1992. Έκτοτε το Τμήμα διανύ­ει μια σταθερή ανοδική πορεία εξέλιξης, γίνεται διοικητικά αυτό­νομο το 1995 και σήμερα το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσω­πικό του ανέρχεται σε 26 μέλη.

Μέχρι σήμερα το Τμήμα αποτελεί την πρώτη επιλογή του 95% (κατά μέσο όρο) των εισαχθέντων σε αυτό φοιτητών. 
Ιστοσελίδαpanteion.gr/