Μαρία ΜαρκάτηΕπιστημονική Συνεργάτιδα του Psychology.gr - Συγγραφή άρθρων
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Η Μαρκάτη Μαρία είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρωτοκόλλου: 3563/15-05-2018 ).

Εξιδεικεύσεις και Σεμινάρια

Έχει εξειδικευτεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο στις Συναισθηματικές και Αγχώδεις Διαταραχές (MSc Affective Disorders) στο πανεπιστήμιο του King’s στο Λονδίνο (King’s College London, KCL).

Έχει παρακολουθήσει τα κάτωθεν σεμινάρια και συνέδρια:

- 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης)

- 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας της ΕΛΨΕ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

- Σεμινάριο "Πώς να επηρεάζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους" (Ινστιτούτο Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας)

Επαγγελματική εμπειρία

Στα πλαίσια της επαγγελματικής της εμπειρίας έχει εργασθεί εθελοντικά κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της καθώς και μετά το πέρας αυτών. Αναλυτικότερα:

Έχει πραγματοποιήσει εθελοντική πρακτική άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική Συνούρη, όπου συμμετείχε σε ατομικές συνεδρίες καθώς και σε ομάδες ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικότητας των ασθενών.

Στα πλαίσια της επίσημης πρακτικής άσκησης σε επίπεδο προπτυχιακής εκπαίδευσης, εργάσθηκε στο 1o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο Ίδρυμα), όπου συμμετείχε στην ψυχολογική αξιολόγηση μαθητών με Νοητική Υστέρηση ή/και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) , στην ατομική συμβουλευτική μαθητών αλλά και στην ατομική συμβουλευτική γονέων , στην ομάδα στήριξης και συμβουλευτικής γονέων, στο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην τάξη καθώς και στο πρόγραμμα αγωγής υγείας για την προώθηση της διαφορετικότητας.

Έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία στο Αιγινήτειο (Πρόγραμμα Αθηνά) όπου συμμετείχε στην παρακολούθηση ατομικών συνεδριών εξαρτημένων ατόμων.

Επιπλέον, συμμετείχε εθελοντικά στην ψυχική υποστήριξη ασθενών του 401 ΓΣΝΑ, μέσω του επίσημου τμήματος Διασυνδετικής Ψυχιατρικής του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τέλος, έχει δουλέψει στο Maudsley Hospital στο Λονδίνο όπου παρείχε ατομικές συνεδρίες σε άτομα με Συναισθηματικές και Αγχώδεις Διαταραχές.

 

Δείτε όλα τα άρθρα της Επιστημονικής Συνεργάτιδας στο psychology.gr: Αρθρογραφία Μαρία Μαρκάτη