Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Μιχάλης Χαντζής

michail chatzisΚαθ.Φυσικής Αγωγής ΕΚΠΑ, Msc Psychology British Psychological Society, Msc Ψυχολογια Αθλητισμού Άσκησης και Φυσικής Αγωγής.
Η άσκηση και η ευεργετική της λειτουργία στην ψυχική και σωματική υγεία είναι το κεντρικό στοιχείο της προσωπικής μου πρακτικής και ακαδημαϊκής μελέτης.

Η ευεργετική δράση της άσκησης είναι ένα θέμα που συναντάται όλο και πιο συχνά σε θεματολογία που σχετίζεται με την υγεία τη σωματική και τη ψυχική ευεξία. Φυσικά, ακόμα και μια απλή δραστηριότητα-άσκηση (π.χ. 20 λεπτά τρέξιμο) μπορεί να φέρει αλλαγές στη διάθεση (π.χ. μείωση στρες), τη συμπεριφορά, την αντίληψη έως και τη νεύρο-φυσιολογία του εγκεφάλου όπως δείχνουν ποικίλα ερευνητικά δεδομένα.

Ένα θέμα που απασχολεί όλο και πιο έντονα τη σύγχρονη κοινωνία, είναι η διατήρηση της υγείας και της ευρωστίας μέσα από την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η κίνηση και η ενεργοποίηση του σώματος προτείνεται σαν αντίδοτο στη συνεχώς αυξανόμενη τάση της περιορισμένης φυσικής δραστηριότητας, σαν ένα αντίδοτο για τη καθιστική ζωή.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ