Ψυχολόγος ΜSc- Ψυχοθεραπεύτρια, πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας- Παντείο Παν/μιο, προγρ. Κλινικής Ψυχοπαθολογίας- Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθήνας. Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία/ Κλινική Υπνοθεραπεία, Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική, Συστημικό Ψυχόδραμα
Είμαι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου και κάτοχος της νόμιμης Αδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ΔΠΜΣ "Παιδαγωγική μέσω καινοτόμων τεχνολογιών & Βιοιατρικών προσεγγίσεων" του Παν/μίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Το πεδίο των μεταπτυχιακών μου σπουδών εστιάζει μεταξύ άλλων στους τομείς της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, της Παιδαγωγικής, της Κοινωνικής Νευροεπιστήμης, της Ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και εφήβων και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Η μετεκπαίδευσή μου στην Ψυχοθεραπεία ειναι συνολικά 5ετής και αφορά τις εξής προσεγγίσεις: Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Ψυχοθεραπεια/ Συμβουλευτική & Συστημικό Ψυχοδραμα, Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία/ Υπνοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής).
Συνεχίζω τις σπουδές μου ως εκπαιδευόμενη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Αθήνας & Θεσσαλονίκης ( 4ετής εκπαίδευση πιστοποιημένη από την E.F.T.A )
Εχω αποφοιτήσει επιτυχώς από το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία της Ιατρικής Σχολής Αθήνας σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ και έχω εξειδικευθεί στην υποστήριξη στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Επίσης έχω ολοκληρώσει επιτυχώς επαγγελματική μετεκπαιδεύση στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμου βασισμένης σε Συστημικές προσεγγίσεις (Αφηγηματική & Solution focused) στο Εθνικό Καποδοστριακό Παν/μιο και στο Κε.δι.βιμ Employ και έχω παρακολουθήσει επιμορφώσεις και σεμινάρια σχετικά με τη Συμβουλευτική παιδιών & εφήβων ( συναισθηματικές και διαπροσωπικές δυσκολίες).
Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου στο τμήμα Κοινωνικής Αρωγής. Εχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ( Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί ), όπου ασχολήθηκα με τη συμβουλευτική παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και με ομάδες συναισθηματικής αγωγής για τους μαθητές, ενώ στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής μου εκπαίδευσης παρείχα συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε ενήλικες και φοιτητές.
Υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριών μέσω internet- skype.
Στις συνεδρίες ακολουθώ εξατομικευμένη και ενδεχομένως συνθετική προσέγγιση ( δηλαδή συνδιάζοντας στοιχεία από τις προσεγγίσεις στις οποίες έχω εκπαιδευθεί ), ανάλογα με τις ανάγκες, το αίτημα του ατόμου και το θέμα που αντιμετωπίζει. Συνεργαζόμαστε μαζί ώστε ο θεραπευόμενος να ανακαλύψει τις ικανότητές του και τους τρόπους που του ταιριάζουν για την προσωπική του ανάπτυξη και την αντιμετώπιση του θέματος που φέρει στην ψυχοθεραπεία. Δίνω σημασία στην ανατροφοδότηση εκ μέρους του θεραπευόμενου και στην καλλιέργεια κλίματος ενσυναίσθησης, ασφάλειας και αποδοχής.
Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί αποκλειστικά η Βιοθυμική ψυχοθεραπεία - υπνοθεραπεία εφόσον ο θεραπευόμενος επιθυμεί τη συγκεκριμένη προσέγγιση και εφόσον ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Θεωρώ πως η καλλιέργεια της αυτογνωσίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης συμβάλλει θετικά σε όλους τους τομείς της ζωής ενός ανθρώπου ( προσωπικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, διαπροσωπικές σχέσεις, κλπ).
Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία/ Υπνοθεραπεία, Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και διεκδηκιτικότητας, Διαταραχές άγχους & Κρίσεις πανικού, Διαπροσωπικές σχέσεις, Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε εφήβους & φοιτητές, Συναισθηματική αγωγή/ Συναισθηματικές και διαπροσωπικές δυσκολίες παιδιών & εφήβων, οργάνωση σχολικής μελέτης- ανάπτυξη στρατηγικών μάθησης
Ημέρα | Από | Έως |
Καθημερινές | 11:00 | 20:30 |
Η εξέλιξη και οι αλλαγές αποτελούν βασικό στοιχείο του φυσικού μας κόσμου, αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλαγές συμβαίνουν διαρκώς κατά την πορεία των ετών, στο φυσικό μας περιβάλλον, στα διάφορα κοινωνικά πλαίσια, σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής (σχέσεις, καθημερινές συνήθειες, εργασία, οικογένεια, κλπ), αλλά και εντός μας σε ό,τι αφορά τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τον κόσμο και την ύπαρξή μας μέσα σε αυτόν.
Στην ψυχολογία, η έννοια των ορίων αφορά συμβολικά «δυναμικά πεδία» τα οποία εμπεριέχουν κανόνες, αξίες, πλευρές της προσωπικότητας, μοτίβα συμπεριφοράς, κλπ τα οποία έχουν ως στόχο: να αποτρέψουν τους άλλους από το να εισβάλλουν στο χώρο μας (υλικό, σωματικό και ψυχικό), να αποτρέψουν εμάς από το να εισβάλλουμε αντίστοιχα στο χώρο των άλλων και μας βοηθούν να διαμορφώσουμε την αίσθηση του «ποιοι είμαστε» και ποια είναι η ταυτότητά μας μέσα στον κόσμο.
Σύμφωνα με τη γραμμική αντίληψη του χρόνου, η παιδική ηλικία θεωρείται ως ένα στάδιο ανάπτυξης το οποίο ολοκληρώνεται καθώς διανύουμε την πορεία προς την ενηλικίωση. Στην πραγματικότητα, η προσωπικότητά μας εξελίσσεται διαδοχικά εμπεριέχοντας σε κάθε στάδιο της ζωής μας όλες τις εμπειρίες των προηγούμενων σταδίων.
Τα συναισθήματα είναι συγκινησιακές καταστάσεις που εκφράζονται μέσω σωματικών αισθήσεων και εντάσεων, μέσω της μη - λεκτικής επικοινωνίας (χειρονομίες, κινήσεις, εκφράσεις του προσώπου, στάση του σώματος, οπτική επαφή, κλπ.) και μέσω στοιχείων όπως ο ρυθμός, τόνος και ένταση της φωνής κ.λπ, ενώ ο τρόπος που τα αντιλαμβανόμαστε και τα περιγράφουμε, επηρεάζεται από τις εμπειρίες, τα κίνητρα και τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας.
Ο εαυτός μας αποτελεί μια πολυσύνθετη οντότητα. Η επίγνωση του αφορά το σώμα και την εξωτερική μας εμφάνισή, τον εσωτερικό μας κόσμο (σκέψεις, συναισθήματα, βαθύτερες πεποιθήσεις, στάσεις, αξίες, κλπ.), και τον κοινωνικό μας κόσμο (στενές σχέσεις, κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, οικογένεια, άλλες ομάδες, κοινωνικό - πολιτισμικό πλαίσιο κλπ).