Το εξειδικευμένο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών - ICPS προσφέρει μεταξύ άλλων δυο κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα διάρκειας ενός έτους: Msc Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και Msc Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας.

Το ICPS είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που από το 1989 εξειδικεύεται αποκλειστικά στις επιστήμες που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Msc Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας

Το πρωτοπόρο αυτό μονοετές Μεταπτυχιακό, συνδυάζει τη θεωρία, με τη βιωματική εκπαίδευσητην πρακτική άσκηση και την ερευνητική εφαρμογή με βάση τις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, ενώ συμπεριλαμβάνει σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων στην Τροποποίηση Συμπεριφοράς και στη Συμβουλευτική με την τεχνογνωσία 30 ετών του Κολλεγίου στο αντικείμενο.

Έναρξη: 23/10/2020

Με βάσεις στη Στωική Φιλοσοφία και τον Επίκτητο (50 μ.Χ. - 138 μ.Χ.),  η Γνωσιακή - Συµπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία αποτελεί σύνθεση Γνωσιακών (Adler, Ellis, Beck) και Συµπεριφοριστικών (Watson, Pavlov, Rayner, Eysenck, Skinner)  μεθόδων και προσεγγίσεων. Στο βασικό πυρήνα της Γνωσιακής – Συµπεριφορικής Ψυχοθεραπείας βρίσκονται τρεις κομβικές Αρχές:

  • Η γνωστική λειτουργία επηρεάζει τη συµπεριφορά.
  • Η γνωστική λειτουργία µπορεί να µεταβληθεί και να ελεγχθεί.
  • Οι επιθυµητές αλλαγές στη συµπεριφορά µπορούν να επηρεαστούν από γνωστικές αλλαγές.

Στόχος της Προσέγγισης αυτής, είναι η αναγνώριση των δυσλειτουργικών σκέψεων και συμπεριφορών και στη συνέχεια η αλλαγή των μοντέλων σκέψης μας, των συνειδητών και ασυνείδητων πεποιθήσεων μας, των στάσεων μας και εν τέλει, της συμπεριφοράς μας, µε αποτέλεσµα να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Το CBT είναι μια εφαρμοσμένη προσέγγιση που απαιτεί τόσο από τον θεραπευτή όσο και από τον πελάτη να επενδύσουν στη διαδικασία και να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν ενεργά.Ο θεραπευτής και ο πελάτης εργάζονται μαζί ως ομάδα για να προσδιορίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης, να καταλήξουν σε στρατηγικές αντιμετώπισηςκαι να δημιουργήσουν θετικές λύσεις.

Το Μεταπτυχιακό στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εφαρμογή των αρχών και των μεθόδων της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Προσέγγισης, τόσο σε περιστατικά καθημερινής συναισθηματικής πίεσης, όσο και σε αυτά της ψυχολογικής δυσπροσαρμοστικότητας. Κατά τη διαδικασία φοίτησης, οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας και στη συνέχεια στις αρχές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και στην εφαρμογή της σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το MSc Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS

Msc Εφαρμοσμένης Κλινικής Ψυχολογίας

Η Κλινική Ψυχολογία αποτελεί τον πιο διαδεδομένο κλάδο της Ψυχολογίας παγκοσμίως. Ειδικά στην Ελλάδα, προσελκύει μεγάλο αριθμό ψυχολόγων, ιατρών και άλλων επαγγελματιών.

Έναρξη: 23/10/2020

Η εξειδίκευση, παρά το ότι έχει τις ρίζες της στον Ιπποκράτη, ιδρύθηκε επίσημα το 1896 από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Lightner Witmer, ο οποίος ίδρυσε και την πρώτη «ψυχολογική κλινική» για την υποστήριξη ασθενών με έντονα συμπτώματα άγχους και μαθησιακών δυσκολιών.

Η Κλινική Ψυχολογία ενσωματώνει επιστήμη, θεωρία, κλινική παρατήρηση και παρέμβαση, στοχεύοντας στην κατανόηση, αποτροπή και ανακούφιση από την ψυχολογική δυσπροσαρμοστικότητα ή δυσλειτουργία και στην προαγωγή της ευεξίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Κεντρικοί πυλώνες της εφαρμογής της αποτελούν η ψυχολογική αξιολόγηση, η κλινική γνωμάτευση/σύνθεση και η ψυχοθεραπεία.

Το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αναπτύξει τη γνώση, την κατανόηση και τις δεξιότητες στους κεντρικούς θεωρητικούς, μεθοδολογικούς και εμπειρικούς τομείς της Κλινικής Ψυχολογίας.

Μεταξύ άλλων καλύπτει

  • Τη θεωρία και τα ευρήματα που διέπουν την εφαρμογή των ψυχολογικών παρεμβάσεων στην ψυχολογική δυσπροσαρμοστικότητα κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.
  • Ουσιώδεις εφαρμοσμένες δεξιότητες του κλινικού ψυχολόγου, όπως συμβουλευτική και επικοινωνία με τον ασθενή, την οικογένεια και τη διεπιστημονική ομάδα, κλινική αξιολόγηση και διάγνωση, σχεδιασμό παρέμβασης κ.α.
  • Ηθικά και άλλα επαγγελματικά ζητήματα στην εφαρμογή της Κλινικής Ψυχολογίας.
  • Βασικές μέθοδοι έρευνας που χρησιμοποιούν οι κλινικοί ψυχολόγοι και η εφαρμογή τους σε κλινικά θέματα και πλαίσια.
  • Εφαρμογές της Κλινικής Ψυχολογίας σε αντικείμενα υγείας και εγκληματολογίας, αλλά και σε εξειδικευμένα θέματα όπως η κλινική νευροψυχολογία.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το ΜSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Ψυχολογίας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS

Εκδήλωση ενδιαφέροντος