ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
• Φυσιοθεραπεία • Ψυχοθεραπεία • Επιμόρφωση • Εκπαίδευση-Έρευνα     
Ο Σταθμός Φυσικής και Ψυχολογικής Αποκατάστασης Ελληνικού λειτουργεί υπό την αιγίδα της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας(Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α). 

Πρόκειται για μια κλινική υποστηρικτική  δομή κοινωνικής εμβέλειας η οποία έρχεται να προσθέσει υπηρεσίες ψυχοσωματικής φροντίδας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νότιας και Ανατολικής Αθήνας.

Πρόθεσή μας είναι συμβολή μας στην σωματική και ψυχολογική ανακούφιση των συμπολιτών μας οι οποίοι για οποιουσδήποτε λόγους μπορεί να υποφέρουν.

Ο Σταθμός του Κέντρου μας πλαισιώνεται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και συντονίζεται από  τον κλινικό ψυχολόγο του Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α κ. Σάββα Μπακιρτζόγλου.  Επιπροσθέτως συμμετέχουν ενεργά στο έργο μας μεταπτυχιακοί φοιτητές των τομέων ψυχολογίας των ΑΕΙ, καθώς και απόφοιτοι διπλωματούχοι ψυχολόγοι υπό την εποπτεία του ψυχολόγου του φορέα μας.

Ένα σύνολο συνοδευτικών υπηρεσιών γενικότερης επιμόρφωσης αλλά και  εκπαίδευσης-έρευνας έρχονται να διανθίσουν το όλο εγχείρημα, το οποίο αναπτύσσεται και υλοποιείται στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις μας στην πρώην αμερικάνικη βάση Ελληνικού.

Ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσβλέπουμε στην ουσιαστική και λυσιτελή   παρουσία μας στον δύσκολο και απαιτητικό στίβο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχοσωματικής υγείας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Σκιαθίτης
Διοικητής Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α
 
1. Παροχή Υπηρεσιών Φυσιοθεραπείας
Aπευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο μόνιμα ή προσωρινά, συγγενώς ή επίκτητα μέρος της σωματικής τους υγείας και των κινητικών λειτουργιών τους.
Πιο συγκεκριμένα φυσική αποκατάσταση μπορούν να αιτούνται ημιπληγικοί, παραπληγικοί, τετραπληγικοί και γενικότερα όσοι δυσκολεύονται  στην κινητικότητά τους εξαιτίας κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος ύστερα από ένα τροχαίο ή άλλο ατύχημα(εργατικό, αθλητικό κ.λ.π), μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κ.λ.π

Σημείωση: Γίνονται δεκτά όλα τα ταμεία. Η επίσκεψη του κάθε ενδιαφερόμενου γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο φυσιοθεραπευτή.

2. Παροχή Υπηρεσιών Ψυχοθεραπείας
1.Ατομικά: Απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι δυσλειτουργούν σ’έναν η και περισσότερους από τους πυρηνικούς τομείς της ζωής: στις σχέσεις (προσωπικές, οικογενειακές), στη δουλειά (απασχόληση, δημιουργικότητα), στην υγεία (ψυχοσωματική).

Ψυχολογική υποστήριξη μπορούν να ζητούν άτομα με διαταραχές προσωπικότητας ή συμπεριφοράς και γενικότερα όσοι υποφέρουν από πάσης φύσεως ενδοψυχικές συγκρούσεις, από επίμονες τύψεις και σοβαρό αίσθημα αυτουποτίμησης, από γενικευμένο άγχος και ένταση, από κατάθλιψη, από ιδεοληψίες, ψυχαναγκασμούς, υποχονδρία, φοβίες, διαταραχές του ύπνου ή της διατροφής, από συζυγικά προβλήματα, αδιέξοδα στις γονεϊκές σχέσεις ή την επικοινωνία με τα παιδιά, από σεξουαλικές δυσλειτουργίες και διάφορα σωματόμορφα ενοχλήματα.

Επίσης μπορούν να ζητούν βοήθεια όσοι διανύουν μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της ζωής τους εξαιτίας σύγχρονων ψυχοτραυματικών γεγονότων όπως δοκιμασίες απώλειας και πένθους, δυσμενείς συγκυρίες πτώχευσης-οικονομικής κατάρρευσης, δοκιμασίες επιθέσεων-βίας, φυσικών καταστροφών κ.λπ. Μπορούν ακόμα να φθάνουν σε υποστήριξη άτομα που επιθυμούν να συζητούν και να εμβαθύνουν με τον εξειδικευμένο συνομιλητή τους ερωτήματα, ανησυχίες και προβληματισμούς υπαρξιακής η άλλης φύσεως.

2.Ομαδικά: ομαδική ψυχολογική υποστήριξη:
• ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ                
• ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Σημείωση: Η επίσκεψη του κάθε ενδιαφερόμενου γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο κλινικό ψυχολόγο, κ. Σάββα Μπακιρτζόγλου
                                 
3. Επιμόρφωση
Ο Σταθμός Υποστήριξης Ελληνικού προάγει γενικότερα τη Γνώση μέσα από εισηγήσεις, διαλέξεις ημερίδες και σεμινάρια ενός ευρύτερου ενδιαφέροντος πρωτίστως συμβουλευτικής, υγείας και υγιεινής, ψυχολογίας, τέχνης και πολιτισμού. 
Το  Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Σταθμού μας  υποστηρίζεται από μία συστάδα εξειδικευμένων επιστημόνων και αναγνωρισμένων ανθρώπων του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών οι οποίοι ευγενικά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναβάθμισης και διεύρυνσης της εμβέλειας του σχεδίου μας.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια απευθύνονται προς όλους τους κατοίκους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής των νοτίων και ανατολικών προαστίων.

Σημείωση: Ζητείστε να ενημερωθείτε σχετικά με τη θεματογραφία και τις ημερομηνίες.
                                
4.Εκπαίδευση –Έρευνα
Το εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα καθώς και τα ερευνητικά πρωτοκόλλα ερείδονται  επί της θεσμοθετημένης συνεργασίας της ψυχολογικής υπηρεσίας του Κέντρου μας με τους τομείς ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου.  Οι φοιτητές και διπλωματούχοι ψυχολόγοι οι οποίοι συμμετέχουν στις  εργασίες του Σταθμού μας εκπαιδεύονται και εποπτεύονται επί  συγκεκριμένης ύλης και μεθοδολογίας από τον ψυχολόγο του Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α κ. Σάββα Μπακιρτζόγλου. Επιπροσθέτως από τον Οκτώβριο του 2012 ένα από τα μαθήματα του μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ή/και του Παντείου θα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις μας στο Ελληνικό.
Οι εργασίες του Υποστηρικτικού Σταθμού μας και η όσμωση του με το κοινό δε μπορούν παρά να προσφέρουν άφθονο κλινικό υλικό το οποίο επεξεργασμένο μέσα από το πρίσμα των εμπλεκομένων επιστημόνων  συνιστά το ικανό υπόβαθρο για τη διεκπεραίωση ερευνητικών πρωτοκόλλων.
     
                             
5.Υλοποίηση –Επικοινωνία

Τόπος
Οι υπηρεσίες του Υποστηρικτικού Σταθμού μας λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α στο Ελληνικό:
Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας, Λ. Βουλιαγμένης & Ε. Βενιζέλου,166 77, Αθήνα (πρώην Αμερικάνικη Βάση)
Τηλ.: 213 2035 300, Fax.: 213 2035 316,
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Σάββας Μπακιρτζόγλου, κλινικός ψυχολόγος του Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α
Τηλ.: 2132035322
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας
Όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 13:00 μόνο κατόπιν συνεννοήσεως(rendez-vous).

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr