Επιστημονική Συνεργάτιδα του Psychology.gr - Συγγραφή άρθρων
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 - 9350687 / 6945480523
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Εκπαίδευση και Εξειδικεύσεις

Η Κωνσταντίνα Παν. Αρβανίτη ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Ψυχολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στις Τεχνικές Διαχείρισης του άγχους και της κατάθλιψης, παρακολουθώντας Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατόπιν, παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας- Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου απ' όπου πιστοποιήθηκε στον τομέα της Παιδοψυχολογίας, ενώ φέτος ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της με αντικείμενο την Γνωστική - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας.

Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος (Αρ. Άδειας 4127) κι αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς όπου και διενήργησε το ερευνητικό της έργο βασισμένο σε Εργαστηριακό Πείραμα κι αναφερόμενο στην διερεύνηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς κι ανταπόκρισης σε διλημματικές καταστάσεις.

Επαγγελματική εμπειρία & Συνεργασίες

Στο παρελθόν, συνεργάστηκε με αρκετά Κέντρα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας καθώς και με Κέντρα Ημέρας και Κέντρα Ειδικών Θεραπειών για παιδιά κι ενήλικες.

Τα τελευταία, χρόνια συνεργάστηκε με γραφείο οργάνωσης και διεξαγωγής σεμιναρίων και ψυχολογικής υποστήριξης εργαζομένων μεγάλων οργανισμών κι εταιριών.

Έχει παρακολουθήσει κι συνεχίζει να παρακολουθεί ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με θέματα Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στο ιδιωτικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Η θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθεί είναι η γνωστική – συμπεριφοριστική.

Δείτε όλα τα άρθρα της Επιστημονικής Συνεργάτιδας στο psychology.gr: Αρθρογραφία Κωνσταντίνα Παν. Αρβανίτη