Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Φανή Κατωτοικίδου

katotoikidou faniΦοιτήτρια Ψυχολογίας, εκπαιδευόμενη στο Life Coaching.
Επικοινωνία[email protected]

Η ψυχολογία είναι μια επιστήμη που βασίζεται πάνω στον νου του ανθρώπου και τη συμπεριφορά. Μία επιστήμη με «μαγικές δυνάμεις» όπως λέγεται καθώς οι ψυχολόγοι είναι ικανοί στο να διαβάσουν το μυαλό του ανθρώπου κάθε στιγμή, να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις ακόμα και να διαλευκάνουν εγκλήματα. Και αυτό είναι αρκετό ώστε να την κάνει πολύπλευρη και εξελιγμένη καθώς η φύση της είναι αυτή: να είναι ένα βήμα μπροστά, να είναι έτοιμη να διαγνώσει οποιαδήποτε συμπεριφορά, κατάσταση ή χαρακτήρα.

Μη μου θυμώνεις. Δεν σε αποφεύγω, απλώς μου είναι τόσο δύσκολο να βγω εκεί έξω. Μη με κατηγορείς, γιατί δεν το επιλέγω. Μη μου λες ότι φταίω, γιατί πραγματικά δε φταίω. Μη μου λες ότι είμαι αδύναμος, γιατί δεν γνωρίζεις τι δύναμη αντλώ καθημερινά.

Όλοι γνωρίζουμε την έννοια του τοξικού ανθρώπου. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε στο περιβάλλον μας έναν τέτοιο άνθρωπο; Οι τοξικοί άνθρωποι όταν βρίσκονται δίπλα σου, ρουφάνε την ενέργεια σου και σε καταπιέζουν αφόρητα. Σε μια τέτοια σχέση κυριαρχεί ο εγωκεντρισμός, ο απόλυτος έλεγχος και η ανασφάλεια.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ