Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο downtown campus της οδού Ακαδημίας προσήλθαν εκατοντάδες ειδικοί παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί του αντικειμένου, αλλά και γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του ειδικού παιδαγωγού και Επιστημονικού Συμβούλου στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου, Φώτη Παπαναστασίου. Το βιβλίο με τίτλο “ΔΕΠΥράζει” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

Ομιλητές της παρουσίασης βιβλίου ΔΕΠΥραζει

Για τον νέο αυτό πρακτικό οδηγό για εκπαιδευτικούς και γονείς μίλησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι κ.κ.:

  • Παπαδάτος Γιάννης, Ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας & Ψυχικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • Γεωργιάδου Χριστίνα, Ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος ADHD Hellas, Γραμματέας ADHD Europe,
  • Δρ. Τέρψη Κόρπα, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ,
  • Φώτης Παπαναστασίου, Ειδικός Παιδαγωγός-Συγγραφέας, Επιστημονικός Σύμβουλος στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,

ενώ η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου συντόνιζε την εκδήλωση.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με χαρά στήριξε τα πρώτα βήματα του νέου εκδοτικού εγχειρήματος ως Χορηγός της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο ΔΕΠΥράζει

Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο "ΔΕΠΥράζει" επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζεται η θεωρία, ενώ το δεύτερο και τρίτο μέρος αποτελούν πρακτικό οδηγό για εκπαιδευτικούς και για γονείς, αντίστοιχα. Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος παρουσιάζονται οι ασκήσεις παρέμβασης και υποστήριξης, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε παιδιά με ΔΕΠΥ με πολύ θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου και μπορεί να δοθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους γονείς.

Αποκτήστε το βιβλίο ΔΕΠΥράζει, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας