Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας σας προσκαλεί σε συνάντηση προς τιμήν του καθηγητή Michel Lobrot, που απεβίωσε στις 21 Μαρτίου, στη Γαλλία.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαίου, στις 10.30. Διεύθυνση: Αφροδίτης & Αριστείδου γωνία, Καλλιθέα. (Ισόγεια αίθουσα, Μετρό Ταύρου, πλάϊ στο Super Kρητικός)

Λίγα λόγια για τον Michel Lobrot

ο Michel Lobrot  έφυγε από τη ζωή, στο χωριό Sagonne, νότια του Παρισιού, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Το τέλος του υπήρξε γαλήνιο μετά από δέκα μέρες προοδευτικής αδυναμίας του.

Ήταν ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου PARIS VIII και ψυχοθεραπευτής, καθώς επίσης ο εμπνευστής της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας (NDI).

Από το 1985, ο Michel Lobrot ανέπτυξε μια σταθερή σχέση με την Ελλάδα (την οποίας ήταν λάτρης), ερχόμενος τακτικά για ομιλίες και σεμινάρια εκπαίδευσης ψυχοθεραπευτών και παιδαγωγών. Ο Michel Lobrot και η σύντροφος-συνεργάτιδά του Nicole Habrias, συνέβαλαν αποφασιστικά, μαζί με έλληνες μαθητές και συνεργάτες τους, στην εξάπλωση της NDI στην Ελλάδα, και στην αναγνώρισή της ως σύγχρονο και αποτελεσματικό παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό κίνημα, με ιδιαίτερες αξιώσεις και εμβέλεια, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και στο πεδίο των εφαρμογών.

Ήταν συγγραφέας αναρίθμητων άρθρων, μη εκδοθέντων κειμένων και άνω των 30 βιβλίων που εκδόθηκαν στους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας.

Τα βιβλία του που μεταφράστηκαν στα ελληνικά είναι τα εξής:

(1993) Aφιέρωμα «η μη-κατευθυντική παρεμβατική μέθοδος» του Michel Lobrοt», Τετράδια Ψυχιατρικής, σσ. 37-109.
(1999) Αντι-Φρόϋντ. Εκδ. Τυπωθήτω, Αθήνα, σ.271.
(2015) Ζώντας μαζί
(2018) Από την ηδονή στην τρέλα.