Tο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation διοργανώνει φέτος το 21o τετραήμερο Workshop Ψυχοθεραπείας Gestalt του οποίου η κεντρική θεματολογία είναι:

«Πετώντας χωρίς Φτερά: Η παράδοξη Θεωρία της Αλλαγής»

Κεντρικό Θέμα Τετραημέρου

«Πετώντας χωρίς Φτερά: Η παράδοξη Θεωρία της Αλλαγής»

Με αφορμή το βιβλίο του Arnold Beisser “Flying without wings” (Πετώντας χωρίς φτερά), το φετινό εργαστήριο κίνησης και το φετινό 4ήμερο εστιάζεται στο δυσκίνητο, άκαμπτο, δύσκαμπτο, «ανάπηρο» κομμάτι του εαυτού μας.

Σ’ αυτό που θεωρούμε «περιορισμό» και του αποκλείουμε τη «δυνατότητα».

Δουλεύοντας μέσα από την κίνηση και τον ζωντανό διάλογο, θα προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε τη δυσκολία, τον περιορισμό, τον πόνο της «απώλειας» και να βιώσουμε την «παράδοξη θεωρία της αλλαγής»…

Να «πετάξουμε»… ακόμη και χωρίς φτερά…!

Θα πειραματιστούμε και θα εξερευνήσουμε πτυχές του εαυτού μας που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στο να γίνουμε αυτοί που «είμαστε» και όχι αυτοί που φανταζόμασταν, θα θέλαμε ή οι άλλοι θα ήθελαν για μας να γίνουμε ή να είμαστε!

Θέμα Βιωματικής Ομάδας

«Θυμικές ροές, όχι αυτενέργεια»
H αναγνώριση και το βίωμα της ορατότητας, της επικύρωσης και της αλήθειας στην εμπειρία της αναπηρίας

Στο βιωματικό αυτό διήμερο, θα διερευνήσουμε την εμπειρία της αναπηρίας, όχι σαν μια σωματική, νοητική ή ψυχική αδυναμία του ατόμου να ανταποκριθεί σε κοινωνικούς ρόλους, αλλά σαν μια εμπειρία όπου ο κόσμος και οι κανόνες του δεν μπορούν να σε αναγνωρίσουν και να σε συμπεριλάβουν.

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορούν να σε ακούσουν και σε υποχρεώνουν να σωπάσεις;

Πώς είναι όταν αλλοτριώνουν την εμπειρία σου και δίνουν το νόημα που εκείνοι επιθυμούν ή βρίσκουν βολικό;

Πώς είναι όταν αρνούνται την αλήθεια σου και σε καθιστούν αόρατο με τους κανόνες και τις ερμηνείες τους;

Τί συμβαίνει όταν η μόνη λύση είναι η παθητικότητα, η παραχώρηση του ελέγχου και η αποξένωση από την ψυχική ζωή;

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε την εμπειρία της αναπηρίας. Την έχουμε ζήσει αυτή την εμπειρία γιατί η αναπηρία δεν είναι προσωπικό έλλειμμα ή ατομική τραγωδία. Είναι η οδυνηρή εμπειρία να μην μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στον διάλογο με το άλλο ανθρώπινο πλάσμα, όταν έχεις αποκλειστεί από τον προσδιορισμό των όρων του “ανήκειν”, του “αγαθού”, της “ισχύος” και της “ελευθερίας”.

Workshop Ψυχοθεραπείας Gestalt

Το Workshop απευθύνεται:

  • Σε όλους τους εκπαιδευόμενους του κέντρου (εκπαιδευτικές ομάδες) που είναι τετραήμερο όπου θα υπάρξουν θεωρητικές παρουσιάσεις και ανάρτηση poster από τις συγκεκριμένες ομάδες.
  • Σε φοιτητές και επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχικής Υγείας: ψυχολόγους, γιατρούς, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, νοσηλευτές, που θέλουν να γνωρίσουν την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt καθώς και σε άτομα που θέλουν να εμβαθύνουν βιωματικά στα παραπάνω θέματα (βιωματική ομάδα) που είναι διήμερο.

Ημερομηνίες διεξαγωγής Βιωματικής ομάδας: Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 12:30 έως Σάββατο 18 Μαΐου 2019 17:00
Τόπος διεξαγωγής
: Valis Resort Spa & Conference Center – ΒΟΛΟΣ
Γλώσσα: Ελληνικά
Κόστος Συμμετοχής:

  • Για ομαδική δήλωση συμμετοχής 4 τουλάχιστον ατόμων και εξόφληση έως 16/04/2019: €230/ άτομο
  • Για μεμονωμένη δήλωση συμμετοχής και εξόφληση έως 16/04/2019: €245/ άτομο
  • Για δηλώσεις συμμετοχής με εξόφληση μετά τις 16/04/2019 και πριν την έναρξη του workshop: €265/ άτομο

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Για τους συμμετέχοντες στη βιωματική ομάδα

  • Παρακολούθηση βιωματικής ομάδας, ενημερωτικό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, coffee break, δύο μεσημεριανά γεύματα & 1 δείπνο την Παρασκευή.
  • Διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια ή διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο με επιπλέον επιβάρυνση €45/ διανυκτέρευση.

Συμπληρωματικές πληροφορίες:

  • Η διαμονή στους χώρους διεξαγωγής του workshop θεωρείται απαραίτητη, λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα.
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ενώ μπορεί να χρειασθεί, εάν κριθεί σκόπιμο, να προηγηθεί συνέντευξη.

Διευκρινίσεις και αιτήσεις συμμετοχής:

Θεσσαλονίκη: Δευτέρα – Πέμπτη 09:00 – 17:00, Παρασκευή 10:00 – 18:00 Μητροπόλεως 109, 546 22, Τηλ. / Fax: 2310-283588

Αθήνα: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 18:00 Γ. Σισίνη 39, 115 28 (Χίλτον) Τηλ./Fax: 210-7254010

Διοργανωτής: Gestalt Foundation, Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης

Ιδρύθηκε το 1998 και λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι αναγνωρισμένο μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy), πιστοποιημένο από την EAP (European Association of Psychotherapy), είναι μέλος της ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) και της ΕΕΣ (Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής) και είναι σύμφωνο με τα εκπαιδευτικά τους κριτήρια και τις διατάξεις τους.

Σήμερα, το Gestalt Foundation, με την ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει, οι οποίες εκτείνονται και πέραν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε βιωματικά εργαστήρια, θεματικά εργαστήρια, διαλέξεις, ομάδες θεραπείας κ.α., έχει καταφέρει να καταξιωθεί, ως ένας βασικός εκπαιδευτικός φορέας στην ψυχοθεραπεία και ειδικότερα στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt για ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας και συμβούλους σε οργανισμούς & επιχειρήσεις.

Προσφέρει επίσης, συνεχή ενημέρωση, τόσο με την εκδοτική του δραστηριότητα (συγγραφή και έκδοση εγχειριδίου στα Ελληνικά με τίτλο Εισαγωγή στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, εξαμηνιαία έκδοση εφημερίδας «Gestalt Foundation News» με νέα για τις δραστηριότητες, τις διαλέξεις κ.α. καθώς και εκδόσεις ξένης βιβλιογραφίας στα Ελληνικά, όσο και με την εισαγωγή του στην ψηφιακή εποχή με τη δημιουργία καναλιού στο YouTube μέσα από το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει τις διαλέξεις του Gestalt Foundation που πραγματοποιούνται στο κέντρο πολιτισμού ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Αποκτήστε το βιβλίο Εισαγωγή στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας