Ακρόαση άρθρου......

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” - Ψ.Ν.Θ., σας ενημερώνει ότι, ο φορέα μας έχει την τιμή και τη χαρά να συμμετέχει στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης - Περίπτερο 2, με δύο πρότυπες δομές:

  • τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας
  • τη Μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Διοίκησης της Δ.Ε.Θ. και σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του φορέα μας συμμετέχει για πρώτη φορά στη Δ.Ε.Θ.

Οι δραστηριότητες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας αναπτύσσονται και στις δύο κτιριακές δομές του φορέα. Στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” εκτελούνται αιμοληψίες αιμοδοτών και αιμοπεταλιοδοτών, επεξεργασία και εργαστηριακός έλεγχος του αίματος, χορήγηση προϊόντων αίματος στους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου. Στις εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από τον Ιούλιο του 2015 εκτελούνται αιμοληψίες αιμοδοτών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ο νέος χώρος αιμοληψιών δημιουργήθηκε ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης που επιθυμούν να προσφέρουν αίμα και διαμορφώθηκε ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές ασφάλειας και εμπιστευτικότητας.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του φορέα συνεργάζεται με το "Όραμα Ελπίδας" λαμβάνοντας δείγματα από εθελοντές δότες μυελού των οστών και με τη Δημόσια Τράπεζα Αιμοποιητικών Κυττάρων του Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, σχετικά με τη δωρεά βλαστοκυττάρων.

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΦΑΡΜΑΚΑ & ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – Ψ.Ν.Θ.

Η Μονάδα αποτελείται από τον Συμβουλευτικό & Θεραπευτικό Σταθμό και το Κλινικό Πρόγραμμα “ΜΕΘΕΞΙΣ”. Λειτουργεί στο πλαίσιο του Ε.Σ.Υ. και είναι η μοναδική που καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού της Β. Ελλάδος. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας για προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα τυχερά παιχνίδια.

Στόχος της συμμετοχής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο διαχρονικό αλλά και επίκαιρο θέμα της αλκοόλ -εξάρτησης, καθώς και της ανάδειξης του προβλήματος εξάρτησης από τυχερά παιχνίδια, που στις μέρες μας αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται, από εργαζόμενους και εθελοντές, στον ειδικό χώρο του Περιπτέρου 2, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
3 Μήπως μεγάλωσες και εσύ με γονείς που ήταν απόμακροι; Δύστροποι; Εγωκεντρικοί; Απορριπτικοί; Ελεγκτικοί; Επικριτικοί; Μη-διαθέσιμοι;
Ανακάλυψε τους τέσσερις τύπους τοξικών-ανώριμων γονέων

Δ.Ε.Θ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2
Καθημερινή: 16:00μμ. έως 22:00μμ.
Σάββατο & Κυριακή: 10:00πμ. έως τις 22:00μμ.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.