Ακρόαση άρθρου......

Tο παγκόσμιο κίνημα Endomarch Worldwide εκκινεί από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος έχει αναλάβει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ενδομητρίωση, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και την γυναικεία υγεία σε πάνω από 63 πόλεις-χώρες του κόσμου!

Το Worldwide Endomarch προσκάλεσε και την Ελλάδα να συμμετάσχει στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην Ενδομητρίωση. Επικεφαλής της χώρας μας επιλέχτηκε ο Λέκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας & Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Stanford, της Καλιφόρνιας, κύριος Γεώργιος Χείλαρης.

Το Endomarch Greece ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2016 (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού), συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2017 στο Δήμο Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά: "Piraeus NIGHT Run/ Walk by VITA", το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 20:00 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, προσκαλώντας μας να στηρίξουμε όλοι/ες μαζί την Γυναικεία Υγεία και το Endomarch Greece! Μαζί με την καθιερωμένη πορεία (περπάτημα) των 2.5 χιλιομέτρων και του αγώνα δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων.

Ξέρετε τι σημαίνει Ενδομητρίωση; Σημαίνει πόνος, αιμορραγία, προβλήματα υπογονιμότητας και μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια γυναίκες. Το κίνημα ENDOMARCH WORLDWIDE ! Η Ενδομητρίωση αποτελεί μια πάθηση που ταλαιπωρεί 1 στις 10 γυναίκες ή εάν θέλουμε να το δούμε σε απόλυτους αριθμούς, περισσότερα από 176 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια, μέση και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, ούτε ο απλός κόσμος, ούτε η επιστημονική και ιατρική κοινότητα γνωρίζει πολλά γι' αυτή την πάθηση, η οποία επηρεάζει όλες τις «πτυχές» της ζωής των γυναικών, όχι μόνο με σωματικά συμπτώματα και χρόνιο πόνο, αλλά και με συνέπειες στην ψυχική υγεία. 

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης είναι σε θέση να περιορίσει τα δυσάρεστα και χρόνια συμπτώματα και ταυτόχρονα να περιορίσει τις «επιθετικές» μεθόδους αντιμετώπισης και την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Η ενημέρωση του κόσμου για την Ενδομητρίωση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μείωση του χρόνο που απαιτείται ως τη διάγνωση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. 

Οι συμμετοχές για το ευρύ κοινό θα κλείσουν στις 6 Ιουνίου

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο «Piraues Night Run/Walk by VITA». Τρέξτε, περπατήστε, διαδώστε, για να τερματίσουμε μαζί την Ενδομητρίωση!  (συμβολικό κόστος συμμετοχής από 5€)

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr