Κατερίνα ΣτρούζαΕπιστημονική Συνεργάτιδα του Psychology.gr - Συγγραφή άρθρων

Κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (18186/2016) και είναι μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (British Psychological Society).

 

Εκπαίδευση και Εξειδικεύσεις

Η Κατερίνα Στρούζα είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σπουδές Ψυχικής Υγείας (MSc. Mental Health Studies) από το King’s College London του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ειδικεύεται στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και την Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές. Στο παρελθόν έχει, επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια Κλινικής Ύπνωσης, καθώς και Δικαστικής-Ψυχιατροδικαστικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επαγγελματική εμπειρία & Συνεργασίες

Έχει εργαστεί με ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες και εύρος επαγγελματιών ψυχικής υγείας στα πλαίσια πρακτικής άσκησης και εθελοντικά. Ενδεικτικά, έχει απασχοληθεί στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αλλά και στο Ίδρυμα Νοσοκομείων του Νοτίου Λονδίνου και Maudsley στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσθετες επαγγελματικές δραστηριότητες

Στα πλαίσια των σπουδών της έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τους τομείς της Ψυχολογίας Υγείας, της Αποσυνδετικής Διαταραχής Ταυτότητας και της Μετατραυματικής Διαταραχής Στρες σε πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου, ενώ παράλληλα προετοιμάζει ένα άρθρο προς δημοσίευση σε διεθνές ερευνητικό περιοδικό.