Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Σταύρου Κωνσταντία Χοροθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος της ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος, Συνεργάτιδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ε- mail: [email protected]

Η χοροθεραπεία επικεντρώνεται στη διαδικασία. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση μέσα από την οποία η χοροθεραπεύτρια μπορεί να οργανώσει ένα θεραπευτικό σχεδιασμό προσαρμοσμένο στο εξελικτικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί.

Η χοροθεραπεία ή χοροκινητική θεραπεία αποτελεί θεωρία κ μεθοδολογία που χρησιμοποιεί την θεραπευτική διαδικασία (π.χ. σχέση, συναισθηματική ανάπτυξη, συμβολική εμφάνιση εσωτερικών συγκρούσεων), την εξελικτική κίνηση και την κινητική έκφραση. Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο δουλειάς με παιδιά που πάσχουν από συναισθηματικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες.

Η χοροθεραπεία ή χοροκινητική θεραπεία αποτελεί θεωρία κ μεθοδολογία που χρησιμοποιεί την θεραπευτική διαδικασία (π.χ. σχέση, συναισθηματική ανάπτυξη, συμβολική εμφάνιση εσωτερικών συγκρούσεων), την εξελικτική κίνηση και την κινητική έκφραση.

Tα πάντα στο Σύμπαν κινούνται σε έναν αέναο κοσμικό χορό. Οι γαλαξίες, οι πλανήτες, ο ήχος, το φως. Η Γη μας, μέρος αυτού του Όλου, κινείται κι αυτή γύρω από τον άξονα της και γύρω από τον Ήλιο. Οτιδήποτε υπάρχει πάνω στον πλανήτη μας κινείται κι αυτό. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί κι αυτό ένα ολόκληρο Σύμπαν, όπου όλα κινούνται. Το αίμα, οι μυς, τα ζωτικά όργανα.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα