Το ΔΙΚΕΨΥ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής), την 1η Ιουνίου 2019, προσκαλεί όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή ομιλία με θέμα: "Γονείς-Σύντροφοι ή Γονείς-Ανταγωνιστές; Πώς η γονεϊκή σχέση επηρεάζει την ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού;"

Εισηγητές

Εισηγούνται ο Κος Θεόδωρος Παπαγαθονίκου, Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Κέντρο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και η Κα Πασπάλη Ασπασία, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος & Επιστημονική Διευθύντρια & Υπεύθυνη του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Σκοπός της ομιλίας

Σκοπός της ομιλίας είναι να παρουσιάσει σύγχρονα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα αναφορικά με την επίδραση της γονεϊκής σχέσης στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Θα εξεταστεί το πώς σχετίζεται η ποιότητα της σχέσης μεταξύ των δύο γονέων με το επίπεδο συναισθηματικής ωρίμανσης που έχει αναπτύξει το παιδί.

  • Πώς άραγε επιδρά η σχέση των γονέων στην ψυχοσύνθεση του παιδιού;
  • Πώς η κακή σχέση του γονεϊκού ζεύγους επηρεάζει την ψυχική ζωή του παιδιού;
  • Τί ψυχολογικές επιδράσεις έχει;
  • Πώς μπορεί η ποιότητα της σχέσης αυτής να βελτιωθεί έτσι ώστε να έχει θετικές επιδράσεις στο παιδί;

Θα παρουσιαστούν πρακτικές συμβουλές σχετικά με το πως οι γονείς θα μπορούσαν να στοχεύσουν καλύτερα στην προώθηση θετικών αναπτυξιακών αποτελεσμάτων  για τα παιδιά και θα συζητηθούν οι αρνητικές επιδράσεις του ανταγωνισμού μεταξύ των γονέων στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει πρακτικά ποιοι είναι οι παράγοντες στη σχέση μεταξύ των δύο γονέων που επηρεάζουν την ψυχική ευημερία του παιδιού.

Πληροφορίες ομιλίας

Ημερ. διεξαγωγής: 01/06, 2019
Ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 10:30-13:00
Συμμετοχή: 20€
Διάρκεια: 2,5 ώρες