Η ομάδα Covid-19 response Greece, είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία που συγκεντρώνει εθελοντές για να βοηθήσει το δημόσιο σύστημα απόκρισης σε σημεία που αναμένεται να κορεστεί από την υπερβολική ζήτηση ή γενικώς να προσφέρει υπηρεσίες σε άτομα που θα τις χρειαστούν. Έχει ετοιμάσει το #project-psychology-webinars με πολλά και συχνά webinars υποστήριξης.

Στόχος των Psychology webinars

  • Η ψυχική υγεία και ευεξία είναι κάτι που μας αφορά όλους, ειδικά στις ειδικές συνθήκες ζωής που βρισκόμαστε λόγω της πανδημίας Covid-19. Όλοι βιώνουμε επιπλέον δυσκολίες, που βάζουν σε δοκιμασία τις αντοχές μας και τους τρόπους διαχείρισης, την ευεξία μας και την αίσθηση υγείας και ευχαρίστησης στην καθημερινότητά μας.

  • Ο στόχος του project είναι να προσφέρει σε όλους μας πολύτιμες συμβουλές, tips, εργαλεία διαχείρισης άγχους και ένα χώρο έκφρασης και συζήτησης, για όλα αυτά που μας απασχολούν. Έτσι, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε καλύτεροι, μετατρέποντας αυτήν την κρίση σε μια ευκαιρία!'

Κατηγορίες των Psychology webinars

8 διαφορετικές κατηγορίες online σεμιναρίων, για 8 διαφορετικές ανάγκες του σήμερα. Βρείτε τη δική σας κατηγορία webinar από την Covid-19 response Greece: Εθελοντική δράση για την εντιμετώπιση της πανδημίας

Coral Series - Εργαλεία διαχείρισης stress

Σε αυτή τη σειρά webinars, μπορείτε να βρείτε συμβουλές και εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης των σκέψεων και των παραγόντων που δημιουργούν stress. Βασισμένα σε θεραπευτικά μοντέλα βραχείας προσέγγισης και οδηγίες ψυχολογικών πρώτων βοηθειών (psychological first aid), τα online σεμινάρια της κοραλί σειράς μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα αν νιώθετε πίεση ή άγχος...

Δηλώστε συμμετοχή στο webinar Ψυχολογική ανθεκτικότητα που πραγματοποιείται σήμερα 27/04/2020 στις 19.00-20.00

Purple Series - Ισορροπία σχέσεων - Επικοινωνία

Στη μωβ σειρά webinars μιλάμε για τις σχέσεις και την ισορροπία τους. Συντροφικές και οικογενειακές, φιλικές, ανθρώπινες γενικά. Μάθετε πώς μπορείτε να κινηθείτε μέσα σε αυτές, να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά, να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τον απέναντί σας να βιώσει μια θετική εμπειρία συσχέτισης, δεσμού και αλληλεπίδρασης. Βρείτε λύσεις σε προβλήματα και δημιουργήστε μια καλύτερη και πιο υγιή ισορροπία.

Δηλώστε συμμετοχή στο webinar Απλές συμβουλές επικοινωνίας Part I που πραγματοποιείται αύριο 28/04/2020 στις 19.00-20.00

Teal Series - Domestic violence - Διαχείριση κρίσης και διαμάχης

Τα Teal Series webinars απευθύνονται σε μια κατάσταση αυξημένης δυσκολίας, που μπορεί να προϋπήρχε, αλλά συχνά επιδεινώνεται σε συνθήκες αυξημένης αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας. Αναφερόμαστε στις καταστάσεις αυξημένης έντασης, διαμάχης ή και περιστατικών λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Μάθετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τέτοιες συνθήκες, να αποκλιμακώσετε την ένταση ή να αναζητήσετε κατάλληλη υποστήριξη από το περιβάλλον σας. Σε αυτήν την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε ένα είναι σίγουρο: δεν είστε μόνοι!

Orange Series - Frontliners support and special issues

Εργάζεστε στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία; Είστε νοσηλευτής, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, ιατρός, αστυνομικός; Τότε η πορτοκαλί σειρά webinars έχει φτιαχτεί για εσάς! Αντιμετωπίζοντας ειδικές προκλήσεις, καθημερινή ανασφάλεια και φόβο για την υγεία τη δική σας και των δικών σας, όλοι όσοι βοηθάτε εμάς τους υπόλοιπους να μένουμε σπίτι ασφαλείς, δικαιούστε μια σειρά online σεμιναρίων στα μέτρα σας, για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις αυξημένες προκλήσεις.

Yellow Series - Caregivers support (φροντιστές ατόμων με ειδικές απαιτήσεις)

Οι φροντιστές ατόμων με αυξημένες ανάγκες υποστήριξης ή φροντίδας, ηλικιωμένων, παιδιών με ειδικές δυσκολίες, ατόμων με κινητικά ή άλλα προβλήματα αυτονομίας αποδεδειγμένα βρίσκονται συνεχώς σε συνθήκες αυξημένης κούρασης και stress. Στις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε, η πίεση της φροντίδας αυξάνεται και επιπλέον προστίθενται νέες προκλήσεις, που ίσως δε φανταζόμασταν πριν. Η κιτρινη σειρά webinars διαπραγματεύεται όλα αυτά τα ζητήματα και τις ανάγκες, βοηθώντας τους φροντιστές να διαχειριστούν καλύτερα τις απαιτήσεις της εποχής.

Για να ενημερωθείτε με περισσότερη λεπτομέρεια για τα psychology webinars καθώς και πλήθος άλλων projects της Covid-19 responce Greece ακολουθήστε το σχετικό σύνδεσμο.

Marine Series - Θλίψη και αδράνεια

Μερικές φορές, σημαντικά προβλήματα για το άτομο αρχίζουν να λειτουργούν και βιολογικά, μειώνοντας την ενέργειά του, τη χαρά και την ευχαρίστηση, τη διάθεση για δράση. Αν κάποιος παραμείνει σε αυτό, συχνά είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει αρκετά. Σας έχουμε καλά νέα! Στα online σεμινάρια της Marine series, μπορείτε να βρείτε συμβουλές, εργαλεία και λύσεις, για να πάρετε τον έλεγχο της διάθεσής σας στα χέρια σας και να βρείτε τη χαμένη ενέργειά σας!

Pink Series - Ειδικές προκλήσεις και συνθήκες Covid-19

Σίγουρα η πανδημία Covid-19 δεν ήταν κάτι που φανταζόμασταν, ή κάτι για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι. Πολλά πράγματα άλλαξαν, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τρόπο που συχνά δεν είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για αυτά. Στη ροζ σειρά webinars, ανακαλύπτουμε νέες οπτικές και τρόπους, για ολοκαίνουργιες προκλήσεις και αλλαγές, όπως για παράδειγμα η εργασία από το σπίτι και η οικονομική ανασφάλεια.

Mint Series - Χαλάρωση και Wellness

Last but not least, στις συνθήκες που ζούμε, υπάρχει ένα πράγμα που χρειάζεται να φροντίσουμε: το σώμα μας και την ηρεμία του. Γιατί, εξάλλου, ψυχή και σώμα είναι ένα αδιαίρετο σύνολο. Στην mint series, μπορείτε να παρακολουθήσετε online σεμινάρια, που θα σας δώσουν τεχνικές χαλάρωσης και ευεξίας, καθημερινά εργαλεία για να φροντίσετε εσάς, το σώμα σας και την υγεία σας, σωματική και ψυχική