Μετά τις επιτυχημένες Online εκδήλωσεις του Psychology.gr, για τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και τις μαθησιακές δυσκολίες, ακολουθεί μία ακόμη εκδήλωση-webinar, για την επίδραση της διατροφής του θεραπευόμενου στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η επίδραση της διατροφής του θεραπευόμενου στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα

Πώς η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ Διαιτολόγου και Ψυχοθεραπευτή μπορεί να δώσει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, όποιο κι αν είναι το αίτημα του θεραπευόμενου;

Είναι γνωστό ότι η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με τη σωματική υγεία. Συχνά, η θεραπευτική πορεία ενός ασθενή που απευθύνεται σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, οπισθοδρομεί λόγω σοβαρών ελλείψεων βασικών θρεπτικών συστατικών, υπεύθυνων για την αρμονική παραγωγή μιας πληθώρας νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με την ψυχική ισορροπία κάθε ατόμου.

Η ορθή διάγνωση και η αναπλήρωση βασικών ελλείψεων μπορεί να συντομεύσει έως και έξι μήνες κάθε θεραπευτική διαδικασία προσφέροντας στον επαγγελματία ψυχικής υγείας ένα ευκολότερο έργο σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος και διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ απαντά σε καίρια ερωτήματα, για τον σημαντικό ρόλο της διατροφής αλλά και της φροντίδας του οργανισμού στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, όχι μόνο των διατροφικών διαταραχών αλλά κάθε αιτήματος με το οποίο προσέρχεται ο θεραπευόμενος στο γραφείο ενός ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή.

Στο Webinar, θα απαντηθούν ερωτήματα, όπως:

  • Τι σημαίνει ορθή διάγνωση και πώς αυτή επιτυγχάνεται;
  • Πώς η φυσική παραγωγή νευροδιαβιβαστών σχετίζονται με την πορεία μιας ψυχοθεραπείας;
  • Πώς η διατροφή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες συμβάλλοντας θετικά στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα;
  • Με ποιον τρόπο η διατροφή μπορεί να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να βελτιώσει τα επίπεδα σωματικής αντοχής και κατά συνέπεια και τα επίπεδα Ψυχικής υγείας;
  • Πώς η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ διαιτολόγου και ψυχοθεραπευτή μπορεί να δώσει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα;
  • Ποια είναι η σημασία της φροντίδας της διατροφής, του ίδιου του ψυχοθεραπευτή;

Σε ποιους απευθύνεται το Webinar;

Η online εκδήλωση απευθύνεται αρχικά σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας και σε Επαγγελματίες Υγείας. Απευθύνεται όμως και σε οποιονδήποτε έχει ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την φροντίδα του εαυτού….

Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.

Τόπος-χρόνος εκδήλωσης:

Η online εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.

Ημερομηνία Εκδήλωσης: Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021

Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.15

Για να εγγραφείτε - δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, μεταβείτε στο PSYVERSITY - Ψυχοθεραπευτική διαδικασία: Η επίδραση της διατροφής του θεραπευόμενου στο ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα

Με την εγγραφή σας στην παραπάνω διεύθυνση, θα λάβετε μήνυμα στο email σας, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πρόσβασης και συμμετοχής στην εκδήλωση.

Δείτε όλο το πρόγραμμα των Online Webinars με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνει την φετινή χρονιά του Psychology.gr και κάντε έγκαιρα την εγγραφή σας σε όσα σας ενδιαφέρουν, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ONLINE WEBINARS - PSYCHOLOGY.GR.