Οι Εκδόσεις Psychology.gr και ο Ιανός, διοργανώνουν ομιλία - συζήτηση με θέμα το πώς ενίοτε συμβαίνει στον έρωτα, η προσκόλληση στον Άλλον να γίνεται τοξική εξάρτηση.

Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Πέτρος Θεοδώρου αναπτύσσει την ομιλία διαδραστικά με το κοινό, σύμφωνα με το μοντέλο βιωματικών παρουσιάσεων που ο ίδιος δημιούργησε και ονομάζει «Share*Dots project».

Η ομιλία διατηρεί την αυτονομία της, ενώ ταυτόχρονα είναι η 5η και τελευταία ενός κύκλου 5 συνολικά ομιλιών, με τον γενικό τίτλο «Για τους αιρετικούς της αγάπης».

Το ευρύτερο θέμα του κύκλου είναι διάφορες «αθέατες» όψεις των σχέσεων έρωτα, αγάπης και σεξουαλικού πόθου.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7, το Σάββατο 27 Μαϊου, στις 12.00

Λίγα λόγια για την ομιλία

Κάποιες φορές, κυρίαρχο μοτίβο μιας σχέσης γίνεται η πάλη ανάμεσα στα: «φύγε», «δεν φεύγω», «γιατί έφυγες;». Σιγά-σιγά η πάλη αυτή μπορεί να τραβήξει όλη την ενέργεια των δύο ανθρώπων, διαγράφοντας έτσι κάθε γνώρισμα της έννοιας «σχέση».

Πώς γίνεται δύο άνθρωποι που απεχθάνονται ο ένας τον άλλον να χρειάζονται τόσο τραγικά ο ένας τον άλλον;
Πού άραγε βρίσκεται η πραγματική σκηνή του δράματος;
Ποιοι είναι οι αληθινοί συντελεστές του και ποιος συναντιέται με ποιον;
Σε ποιο εργαστήριο παράγονται τέτοια σκιώδη δεσμά, ικανά να μας κρατούν σε έναν εξαρτητικό συνεταιρισμό τόσο σαγήνης και μεγάλης ηδονή όσο και παρακμής, φθοράς, άγχους και αμοιβαίου κανιβαλισμού;

Το βιβλίο Στις Σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης

Ο παραπάνω κύκλος ομιλιών που ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο, 27 Μαϊου, πραγματοποείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Στις Σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης.

Πρόκειται για το 4ο βιβλίο του συγγραφέα, Πέτρου Θεοδώρου και αποτελεί την προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του. 

Σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Συνολικά, το βιβλίο είναι απολαυστικό, πολυσέλιδο αλλά σφιχτοδεμένο, με έντονα ποιητική, υπαρξιακή και συχνά χιουμοριστική διάθεση.

Το βιβλίο  αυτό, αποτελεί ταυτόχρονα το 1ο βιβλίο των νεοσύστατων εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και αποκτήστε το βιβλίο, στο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR: Στις σκιές του έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης.