Παπαδανιήλ ΕλπίδαΕπιστημονική Συνεργάτιδα του Psychology.gr - Συγγραφή άρθρων
Επικοινωνία: 6980137062
 

Η Παπαδανιήλ Ελπίδα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαίδευση

Το 1993 πήρε το πτυχίο της Λογοθεραπείας, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, από το Sofia University “Saint Kliment Ohridski”. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο,¨MA in Speech Language Pathologist and Therapist with second Speciality Oligophreno-Pedagogy. Το 2016 παρακολούθησε πρόγραμμα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, Εκπαίδευση ηγετών για τη στελέχωση εθνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, Παν/μιο Αιγαίου και την ίδια χρονιά έλαβε το Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο πρόγραμμα Εκπαίδευση ηγετών για τη στελέχωση εθνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, Παν/μιο Ιωαννίνων.

Έχει παρακολουθήσει προγράμματα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, Οικογενειακό Δίκαιο για κοινωνικούς επιστήμονες, το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανοιχτά Σεμινάρια Ψυχολογίας, Ψυχολογικές Πρώτες βοήθειες, Το Α-Ω στη Συμβουλευτική Συνεδριών, Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης & Πιστοποιημένη κατάρτιση στη Συμβουλευτική, Life Coaching & Mentoring. Καθώς και τα σεμινάρια Μάθηση μέσω περιπέτειας καθώς και το σεμινάριο του ¨Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός¨ που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επίσης Από τον Οκτώβριο του 2016 παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα, MA in Education:Special Educational Needs and Disabilities, Mediterranean College Thessaloniki & University of Derby, UK. Το Σεπτέμβρη του 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα ¨Εκπαιδευτών Ενηλίκων¨ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, 150 ωρών και μετά από εξετάσεις έλαβε αριθμό μητρώου ΕΟΠΠΕΠ: ΕΒ 32853 και Αριθ. Μητρώου ΛΑΕΚ: 65248. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το πρόγραμμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, στο Aegean College στην Αθήνα.

Επαγγελματική εμπειρία

Εργάστηκε σε δομές της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης. Από το 2000 ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Λόγου, Ομιλίας & Δυσλεξίας στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και δήμους στοχεύοντας τόσο στην ενημέρωση όσο και στη πρόληψη των δυσκολιών λόγου και ομιλίας καθώς των μαθησιακών δυσκολιών.

Συγγραφικό έργο

Το 2014 προχώρησε στη συγγραφή και έκδοση παιδικού παραμυθιού στα πλαίσια δράσεων της Δημιουργικής γραφής με τίτλο ¨Εφήμερο, ακολουθώντας το νόημα της ζωής¨. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Από τον Απρίλιο του 2018 είμαι συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Οργανισμού Ελλήνων, ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής la cort. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας – Θράκης ( Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.)

 

Δείτε όλα τα άρθρα της Επιστημονικής Συνεργάτιδας στο psychology.gr: Αρθρογραφία Παπαδανιήλ Ελπίδα