Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ανακοινώνει την πρόσληψη, με Σύμβαση ΙΔΟΧ/ΣΜΕ ορισμένου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, συνολικά ενός (1) ατόμου.

Η θέση αφορά στην υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιχορήγηση Ν.Π. ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων για τη «Λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αθήνα», με το διακριτικό τίτλο «ΚΦΑΑ ΚΕΑΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ» , δυναμικότητας 33 θέσεων, που έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος : Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για την περίοδο 2021-2027.

Κωδικός θέσης: 104
Ειδικότητα: ΠΕ Ψυχολόγος

Καθήκοντα εργασίας

Αξιολογεί την ψυχική υγεία των ωφελούμενων και συντάσσει την ψυχολογική εκτίμηση.

Οργανώνει και συμμετέχει σε ομαδικές και ατομικές συνεδρίες για την ψυχολογική υποστήριξη και ανάπτυξη δραστηριοτήτων

Συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανηλίκων.

Πλαισιώνει ψυχοκοινωνικά τους ανήλικους σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς ή όποιο άλλο μέλος της διεπιστημονικής ομάδας χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Παραπέμπει τους φιλοξενούμενους σε δομές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο βάσει της κατάστασης της ψυχικής υγείας τους.

Υλοποιεί τις αρμοδιότητες του προσώπου αναφοράς και έχει τακτική επαφή με τους ωφελούμενους του Κ.Φ.Α.Α., ιδίως κατά την περίοδο προσαρμογής τους σε αυτή και για την προετοιμασία αποχώρησής τους.

Συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό, σύμφωνα με τα γεγονότα και τις ανάγκες που προκύπτουν, επιδεικνύοντας πάντα θετικό και συνεργατικό πνεύμα.

Προσέρχεται στις ατομικές και ομαδικές (τακτές ή έκτακτες) συναντήσεις με τον υπεύθυνο Συντονιστή Κ.Φ.Α.Α., με την ομάδα του προσωπικού και ενίοτε και στην κοινή ομάδα με τα παιδιά.

Ενημερώνει άμεσα για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για συμβάντα που εκφεύγουν της δικής του αρμοδιότητας και για κάθε άλλη έκτακτη κατάσταση, που απαιτεί καθοδήγηση, κατεύθυνση και ειδικό χειρισμό – ακολουθεί δε τις οδηγίες, που του δίδονται.

Απαραίτητα προσόντα

  • Πτυχίο ΠΕ ψυχολογίας
  • Καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Β1/Β2).
  • Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασία κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου, η οποία είναι επιθυμητό να αποδεικνύεται με πιστοποιητικά πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ ή/και τίτλους σπουδών ειδικότητας πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ.
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  • Επιθυμητή η συμπλήρωση τουλάχιστον ενός (1) έτους συναφούς επαγγελματικής εμπειρίας.

Επιθυμητά προσόντα

  • Προηγούμενη απασχόληση στο μεταναστευτικό προσφυγικό και εμπειρία με ευάλωτες ομάδες
  • Εθελοντική εργασία.
  • Γνώση ζητημάτων παιδικής προστασίας (παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων)

 Δεξιότητες που θα αξιολογηθούν στη συνέντευξη

  • Εμπειρία στην επικοινωνία και διαμεσολάβηση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε υπηρεσίες προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γενικότερα ή των παιδιών ειδικότερα,
  • Δεξιότητες συνεργασίας στο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.
  • Ικανότητα να εργάζεται υπό συνθήκες πίεσης και ανάληψης πρωτοβουλιών, ικανότητα οργάνωσης και εποπτείας, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων σε καθημερινές καταστάσεις κρίσης, εμπειρία στη διοργάνωση δράσεων εξωστρέφειας και στην επικοινωνία με δημόσιους και ιδιωτικούς τοπικούς φορείς.
  • Ευελιξία στην εργασία σε διαφορετικές βάρδιες (πρωινές, απογευματινές και βραδινές) και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και Αργιών

Αποστολή δικαιολογητικών: μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο «Προκήρυξη για την θέση 104 περιοχή Αθήνα»

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 11/09/23 - 17/09/23.