Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Ειρήνη Κοστιούκ

eirini kostioucΦοιτήτρια Δημοσιογραφίας.
Μέλος της ομάδας συγγραφής - επιμέλειας άρθρων του PSYCHOLOGY.GR

Σύμφωνα με το Cambridge Dictionary, οπτική πλάνη - οφθαλμαπάτη (optical illusion) είναι κάτι που ξεγελάει τα μάτια σου και σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ή το βλέπεις διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας δημιουργήθηκε το 2004 για να επιστήσει την προσοχή στη βία και τις διακρίσεις που βιώνουν λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, ίντερσεξ και όλα τα άλλα άτομα με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, ταυτότητες φύλου ή εκφράσεις και χαρακτηριστικά του φύλου.

Το άγχος είναι ένα αναπόφευκτο συναίσθημα για όλους ανεξαιρέτως. Μας προβληματίζει, μας κάνει να αναβάλλουμε πράγματα, μας "πνίγει".  Έρχεται συνήθως με σφίξιμο στο στήθος, δύσπνοια, μουδιάσματα, ταχυπαλμία, μυϊκή ένταση και ένα πλήθος άλλων συμπτωμάτων.

Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα ότι σε καταστάσεις όπου ξεσπούν ένοπλες συγκρούσεις, τα πιο ευάλωτα μέλη των κοινωνιών – δηλαδή τα παιδιά, είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες του πολέμου.

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου 7 Μαίου (πρώτη Κυριακή Μάη)

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαΐου 1998, μετά την πρωτοβουλία του Dr. Madan Kataria, γιατρό από τη Βομβάη της Ινδίας. Ο Dr. Kataria είναι επίσης ο ιδρυτής του κινήματος Γιόγκα του Γέλιου, το οποίο προωθεί το γέλιο ως μια μορφή άσκησης και ανακούφισης από το στρες.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα