Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Μαρία Λυκούση

lykousi mariaCareer & Executive Coach.
Εκπαίδευση και εμπειρία σε Coaching, Κοινωνικές Επιστήμες, Διοίκηση και Εμψύχωση Ομάδων.

Επικοινωνία[email protected]

Αναμφισβήτητα, το internet είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και το αξιοποιούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Σημαντικό και όλο και περισσότερο αναδυόμενο κομμάτι του διαδικτύου αποτελούν τα Social Media, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Τι είναι, όμως, τα Social Media;

Τα τελευταία χρόνια η βιβλιογραφία, καθώς και η αρθρογραφία, σχετικά με τα τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα να αποτελούν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στον τομέα της εργασίας και ειδικότερα στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Όλοι/ες μας έχουμε συγκρουστεί με κάποιον άλλο άνθρωπο στη ζωή μας, έστω και μία φορά. Το αποτέλεσμα, συνήθως, είναι αποκαρδιωτικό. Και αυτό, διότι θυμόμαστε αυτήν την σύγκρουση με δυνατές φωνές, θυμό, προσβολές, έλλειψη επικοινωνίας και επιθετικότητα. Και κάπως έτσι, η σύγκρουση έχει διαμορφωθεί στο μυαλό μας με αρνητικό πρόσημο.

Μεγαλώσαμε με την προοπτική να σπουδάσουμε μια επιστήμη ή να μάθουμε μια τέχνη και να ασχοληθούμε με αυτήν επαγγελματικά σε όλη μας την ζωή. Η επιλογή περισσότερων σταδιοδρομιών δεν ήταν θέμα συζήτησης, καθώς δεν αποτελούσε ποτέ μια επιλογή. Για ποιο λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό;

Στην περίοδο αναζήτησης εργασίας καταλήγουμε να διαβάζουμε πολλές αγγελίες εργασίας, έτσι ώστε να ενημερωθούμε για τις αρμοδιότητες της εργασιακής θέσης και τα απαραίτητα προσόντα, όπου απαιτούνται σύμφωνα με την εταιρεία για την εκάστοτε εργασιακή θέση και εφόσον πληρούμε τις προϋποθέσεις και επιθυμούμε, τότε αποστέλλουμε το βιογραφικό μας σημείωμα.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα