Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Μαρία-Αλεξάνδρα Καραμασιώτη

maria karamasiotiΨυχολόγος, Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ι
διαίτερη εμπειρία-επιστημονικό ενδιαφέρον σε θέματα Κλινικής Ψυχοπαθολογίας και Δικαστικής Ψυχολογίας.

Στη σημερινή εποχή, σε πολλές κοινωνίες του κόσμου, παρατηρούνται σε μεγάλη έκταση, εκδηλώσεις ρατσισμού. Δυστυχώς, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο έχει πολλά είδη με αποτέλεσμα να προεκτείνεται σε όλο και περισσότερες «κατηγορίες» συνανθρώπων μας.

Ως Διαταραχές πρόσληψης τροφής ή πιο απλά Διατροφικές διαταραχές ορίζονται οι διαταραχές εκείνες που σχετίζονται με την τροφή και την πρόσληψή της από το άτομο.

Σε μια συνεδρία που αφορά στην θεραπεία μιας ψυχικής νόσου το πρώτο βήμα που γίνεται είναι η διάγνωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για να επέλθει η σωστή θεραπεία.

Το Σύνδρομο Μινχάουζεν αποτελεί μια ιδιαίτερη υποκατηγορία ψυχικής διαταραχής. Στην πιο επικαιροποιημένη μορφή του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου για τις Ψυχικές Διαταραχές (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – DSM-5) η έκδοση του οποίου είναι έργο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA), το σύνδρομο αυτό ανήκει στην κατηγορία των σωματόμορφων διαταραχών.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα