Άρθρα του Ειδικού Συνεργάτη

Έλενα Χριστίνα Μπούρκα

elena christina bourka bΦοιτήτρια Ψυχολογίας.
Σπουδάζει στο Wrexham Glyndŵr University.

Η ντοπαμίνη είναι ένα από τα σηματοδοτικά μόρια στον εγκέφαλο που προέρχεται από το αμινοξύ τυροσίνη. Λειτουργεί ως αγγελιοφόρος, μεταφέροντας πληροφορίες από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο.

Το "love bombing" είναι ένας δημοφιλής όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συντριπτική και συχνά ασυμβίβαστη στοργή κατά τα πρώτα στάδια μιας σχέσης, μπορεί να είναι συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα για τη διατήρηση υγιών και σταθερών σχέσεων. 

Η αυτοπεποίθηση αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη που έχει ένα άτομο στις ιδιότητες, τις ικανότητες και τις κρίσεις του και αλλάζει ανάλογα με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η θετική στάση συνεπάγεται ισορροπία στην καθημερινότητα τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η θετικότητα είναι ο οδηγός για μια θετική ζωή, με βάση τον οποίο δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα το καθημερινό άγχος.

Το άγχος είναι η ψυχική και φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπου στις καθημερινές πιέσεις που προέρχονται απο εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες βιωμάτων.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα