Διοργάνωση 2 εκπαιδευτικών εργαστηρίων για τα ΛΟΑΤΚΙ, θύματα μίσους.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Colour Youth" Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας – μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας – πρόκειται να διοργανώσει 2 Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για στελέχη φορέων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε θύματα εγκλημάτων μίσους (victim support services providers) και φορέων καταγραφής εγκλημάτων μίσους (reporting centers).

Τα Εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού (Rights, Equality and Citizenship Programme of the Europe Union, 2014-2020) Έργου «Βγες Μπροστά: Ενδυνάμωση και υποστήριξη θυμάτων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων» («Come Forward: Empowering and Supporting Victims of Anti-LGBT Hate Crimes»).

Στην Ελλάδα, το Έργο υλοποιείται από τις οργανώσεις Colour Youth και Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Βοηθός Εταίρος είναι ο Συνήγορος του Πολίτη. Ευρωπαϊκός συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ υπεύθυνος για την παροχή κατάρτισης είναι ο φορέας Lambda Warsaw (Πολωνία).

Τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια θα έχουν (έκαστο) διάρκεια 1,5 μέρα (1η μέρα 09:30-16:00, 2η μέρα 09:30-14:30) και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Colour Youth, Σαχτούρη 3, Ψυρρή, 4ος όροφος (κοντά στο σταθμό μετρό «Μοναστηράκι»).

Το 1ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο διοργάνωνεται από την Colour Youth και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Αυγούστου και απευθύνεται σε στελέχη φορέων που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική υποστήριξη, συνοδευτικές υπηρεσίες κ.ά. – σε θύματα εγκλημάτων μίσους (victim support services providers).

Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων – έως 25 άτομα – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι-ες οι συμμετέχοντες-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Διαδικασία και προθεσμία υποβολής συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε την συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής και την αποστέλλετε στον Υπεύθυνο Έργου, κ. Θανάση Θεοφιλόπουλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
το αργότερο έως και 31/07.

Στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες και έμπειροι επαγγελματίες – τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το 2ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο που θα διοργανώσει και θα φιλοξενήσει η Colour Youth, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνεται κυρίως σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και σε άλλους φορείς που καταγράφουν εγκλήματα μίσους (reporting centers). Για το Εργαστήριο αυτό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση-πρόσκληση.