Στα πλαίσια του ανοίγματος του εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας "Ψ", συζητήθηκε, στην συνάντησή της 1/2/19, η δημιουργία υπο-ομάδων που θα μπορούν να πραγματεύονται θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, χωρίς, όμως, να κλειστούν στον εαυτό τους, αλλά να συνεργάζονται μεταξύ τους και να αλληλεπιδρούν στα πλαίσια της συνολικής δραστηριότητας της Πρωτοβουλίας, έτσι ώστε καμιά φωνή να μη μείνει απ' έξω.

Κάλεσμα για τη δημιουργία ομάδας επαγγελματιών ψυχικής υγείας - Πρωτοβουλία "Ψ"

Μια εκ των ομάδων, η δημιουργία της οποίας είχε τεθεί προς συζήτηση από καιρό, αφορά εργαζόμενους/ες στον τομέα της ψυχικής υγείας. Η δημιουργία της είχε προκύψει ως ένα ξεκάθαρο αίτημα ανθρώπων που συναντήθηκαν στα πλαίσια της διημερίδας του Δικτύου Hearing Voices Αθήνας τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας (ανεξαρτήτως ειδικότητας και ρόλου, και σε όποια δομή του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ κλπ, για ενήλικες, παιδιά και εφήβους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες) θα έχει ως στόχο το μοίρασμα των εμπειριών που προκύπτουν από το εργασιακό περιβάλλον, την κατανόησή τους, την προοπτική ανεύρεσης διαφορετικών προσεγγίσεων σε καταστάσεις που λαμβάνονται ως δεδομένες, τη συζήτηση πραγμάτων που το ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον δεν μπορεί να επιτρέψει να ειπωθούν.

Στοχεύοντας στην ανίχνευση δυνατοτήτων, διαύλων και διαδρομών για δυνατότητες δράσεις σε εναλλακτική κατεύθυνση. Η ομάδα θα είναι ανοικτή και για φοιτητές/τριες που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Καλούμε όλες και όλους που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας και βρίσκουν στα παραπάνω κάτι που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες τους ή ένα κομμάτι της εμπειρίας τους, να έλθουν την Παρασκευή, 15/2/19, στις 20:00, στον χώρο του σωματείου 18 Ανω, οδός Μπόταση 11 (κοντά στην πλ. Κάνιγγος).

Για να ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε, όλες και όλοι από κοινού, αυτή την ομάδα.