Το Metropolitan γίνεται... παγκόσμιο! Νέα, διεθνώς πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης στις ανθρωπιστικές σπουδές και στο Life Coaching.

Με νέα πιστοποιημένα προγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και του χώρου της αυτοβελτίωσης πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, το Metropolitan Lifelong Learning Centre περνάει σε επόμενη φάση ανάπτυξης και μετονομάζεται σε Universal Training.

 Η αλλαγή σηματοδοτείται με τη δημιουργία του 1ου Πιστοποιημένου Προγράμματος στο Life Coaching & Ηγεσία που δίνει τη δυνατότητα Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης σε μία από τις πλέον νευραλγικές κατευθύνσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα προσφέρεται πρώτη φορά αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, διαπιστευμένο ως ACSTH και δομημένο με βάση τα standards της Παγκόσμιας Οργάνωσης Coaching - International Coach Federation-ICF του πλέον αναγνωρισμένου Φορέα στον χώρο που απαριθμεί 25.000 coaches – μέλη σε 125 χώρες σε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία – Ειρηνικό, Αυστραλία και του μόνου με  διεθνή πιστοποίηση Coaching.

Το πρόγραμμα ηγείται σε εκπαιδευτικό επίπεδο και διδάσκει η Coach Jill Doukas με την ομάδα της που ανήκουν στο 3% των Πιστοποιημένων Coaches παγκοσμίως. Tο Μetropolitan LLC καθιερώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες από τα άκρως καινοτόμα και πιστοποιημένα προγράμματα της Κλινικής Πρακτικής στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και της Συμβουλευτικής Πρακτικής καθώς καθένα από αυτά αποτέλεσαν και αποτελούν μοναδικά προγράμματα ακαδημαϊκής μετεκπαίδευσης στον χώρο.

Το Πρόγραμμα της Κλινικής Πρακτικής στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με κλινική πρακτική πραγματικών περιστατικών με τη χρήση μονόδρομου καθρέφτη, ενώ το Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα που καλύπτει και τις 9 θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα της Κλινικής Πρακτικής στην Ειδική Αγωγή βασίζεται στην ανίχνευση-διάγνωση-παρέμβαση & αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών σε άτομα νηπιακής αλλά και μετεφηβικής ηλικίας, εξετάζοντας πραγματικά περιστατικά σε συνεδρίες που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του μονόδρομου καθρέφτη.

Το Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Πρακτικής αποτελεί το μοναδικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που βασίζεται και στις 9 θεραπευτικές προσεγγίσεις παρέχοντας ένα πολυδιάστατο και ευέλικτο επίπεδο γνώσεων. Βάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελεί η συνεχής επεξεργασία πολλαπλών case-studies, αλλά και roll-plays που χτίζουν σταδιακά, σε πρωτογενές τουλάχιστον επίπεδο, τα προσόντα ενός δυνητικού πομπού-συμβούλου. Έτσι, η εκπαίδευση βγαίνει από τα περιοριστικά δεδομένα της σπουδής πάνω σε ένα θεραπευτικό μοντέλο και οδηγεί στην απόκτηση πραγματικά αξιοποιήσιμων γνώσεων.

Σε ένα κόσμο όπου η γνώση αποτελεί εργαλείο εξέλιξης, η νέα εκπαιδευτική «μητρόπολη» δια βίου μάθησης γίνεται «παγκόσμια» αλλά προσιτή στον καθένα μέσω του Universal Training.