Ο Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τσέλιος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα και το Books & Life παρουσιάζει ένα 90λεπτο βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στο διεθνές best seller των εκδόσεων Διόπτρα Το παράδοξο του Χιμπατζή.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να:

  • κατανοήσουν πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος
  • μάθουν πως να διαχειρίζονται τον Χιμπατζή τους
  • γνωρίσουν μεθόδους ώστε να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά του

Πληροφορίες βιωματικού σεμιναρίου:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, 18.30 - 21.00

Τοποθεσία: Διόπτρα Books and Life, Σόλωνος 93-95, Αθήνα

Προσέλευση: 18.00

Το παράδοξο του χιμπατζή

Σαμποτάρετε την ευτυχία και την επιτυχία σας; Παλεύετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας; Μήπως τα συναισθήματά σας υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής σας;

Το "Παράδοξο του χιμπατζή" είναι ένα απίστευτα δυνατό πρόγραμμα Διαχείρισης του Νου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας ευτυχισμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και επιτυχημένος άνθρωπος.

Ο καθηγητής Steve Peters εξηγεί την πάλη που γίνεται μέσα στο μυαλό μας και στη συνέχεια προτείνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας ώστε:

  • Να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί ο νους μας.
  • Να αναγνωρίσουμε και να διαχειριστούμε συναισθήματα και σκέψεις.
  • Να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουμε.

Το εύχρηστο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και αρχές. Θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και θα σας προσφέρει τις δεξιότητες για να απομακρύνετε το άγχος, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Επίσης, θα εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω και σας αποτρέπει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή. Με το πέρασμα του χρόνου θα αναπτύξετε συναισθηματικές δεξιότητες και συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε οι άνθρωποι που θέλετε και να ζήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Ο Χιμπατζής μέσα σας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας ή ο χειρότερος εχθρός σας...
Αυτό είναι το Παράδοξο του Χιμπατζή!

Σαμποτάρετε την ευτυχία και την επιτυχία σας; Παλεύετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας; Μήπως τα συναισθήματά σας υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής σας; Αποκτήστε το βιβλίο Το παράδοξο του χιμπατζή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας. 

Ο συγγραφέας

Ο καθηγητής Steve Peters είναι σύμβουλος ψυχίατρος με περισσότερα από είκοσι χρόνια πείρας. Είναι πτυχιούχος στα μαθηματικά, στην εκπαίδευση και την ιατρική, έχει μεταπτυχιακό στην ιατρική εκπαίδευση και μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις στην αθλητική ιατρική, στην εκπαίδευση και την ψυχιατρική. Είναι ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ από το 1994, κοσμήτορας των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιατρικής.

Επιπλέον, συνεργάζεται με κορυφαίους αθλητές. Είναι ο ψυχίατρος της Επαγγελματικής Ομάδας Ποδηλασίας και σύμβουλος ψυχίατρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Λίβερπουλ. Πέρα από τους πρωταθλητές, ο καθηγητής Peters δουλεύει επίσης με διευθύνοντες συμβούλους, ανώτατα στελέχη, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και πανεπιστημιακούς φοιτητές, βοηθώντας τους να κατανοήσουν γιατί σκέφτονται όπως σκέφτονται και αντιδρούν όπως αντιδρούν, και πώς μπορούν να διαχειριστούν τις σκέψεις τους ώστε να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους τόσο στη δουλειά όσο και στην προσωπική ζωή τους. Με αυτό το βιβλίο παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά του στο ευρύτερο κοινό με την ελπίδα ότι όλοι όσοι το διαβάσουν θα ωφεληθούν σημαντικά.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Δημήτρης Τσέλιος γεννήθηκε το 1971 στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Marketing - Επικοινωνία, όπου και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Αθήνα και στην Κύπρο, με τις εταιρείες EXPOTECH LTD, DC MEDIA & PERSONNEL Consulting για 15 περίπου συναπτά έτη.

Αρχές του 2012 ξεκίνησε να επενδύει σε διεθνείς εκπαιδεύσεις, με εξειδίκευση στον τομέα της Προσωπικής Ανάπτυξης, Ηγεσίας και του Personal Branding. Τα τελευταία 6 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Στο διάστημα αυτό έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών, workshops και ατομικών συνεδριών.

Σπούδασε στο τμήμα Συμβουλευτικής και Life Coaching του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου από το 2017 είναι εισηγητής στο ίδιο τμήμα, καθώς και στα ανοιχτά προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας. Τέλη του 2017 εμπνεύστηκε την ομάδα δράσης και αλληλεγγύης των Hopeaholics, η οποία πραγματοποίησε 25 δράσεις μέχρι σήμερα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδος, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει εξειδικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης, όπως το πρόγραμμα RESTART, LEADER 16 – 24, GROW και Challenge 777.

Από το 2018 συνεργάζεται με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», παρέχοντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του, πραγματοποιώντας σεμινάρια ενδυνάμωσης στους πωλητές του περιοδικού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιούνιο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο Αυτοβελτίωσης με τίτλο «Απόδραση από το Σπήλαιο». Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τον δήμο Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Το 2019 συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Aegean College.

Για την συμμετοχή σας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχύρωση θέσης μέσω της παρακάτω φόρμας: Βιωματικής παρουσίασης του παράδοξου του Χιμπατζή Δήλωση συμμετοχής έως Παρασκευή 6 Μαρτίου