Το ΚΕΑΔΔ ιδρύθηκε το 2010 και είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός συνεργάτης των πιστοποιημένων επαγγελματικών εκπαιδεύσεων για την Ελλάδα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών National Center of Eating Disorders (NCfED) της Μεγάλης Βρετανίας. Οι τίτλοι σπουδών για τις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία «Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders &Obesity» πιστοποιούνται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και αποδίδονται απευθείας από το NCfED της Μεγάλης Βρετανίας.

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders 

Συνέντευξη με τον Γενικό διευθυντή του ΚΕΑΔΔ, κ. Ευάγγελο Ζουμπανέα

Γιατί να παρακολουθήσω την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders;

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών – που συνήθως ξεπερνά και το 50% –  με προβλήματα βάρους, αντιμετωπίζει κάποιο θέμα διαταραχής στη διατροφή τους. Αν δεν διαγνωσθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή και απλώς αντιμετωπισθεί ως ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό τότε μέσα στους επόμενους δυο μήνες ο ασθενής αυτός είτε θα διακόψει κάθε μορφή θεραπείας, είτε θα υποτροπιάσει.

Τα άτομα που πάσχουν από οποιασδήποτε μορφής διατροφική διαταραχή χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και εξειδικευμένες θεραπευτικές δεξιότητες ώστε να παραμείνουν σε οποιαδήποτε θεραπευτικό σχήμα μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Η γνώση και η σωστή αξιοποίηση αυτών των δεξιοτήτων στο προσεχές μέλλον θα ξεχωρίσει τον εξειδικευμένο θεραπευτή που θα μπορεί να διαθέτει και να παρέχει κάθε θεραπευτική προσέγγιση δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα διαρκούς και μόνιμης αλληλεπίδρασης με τον ασθενή του.

Οι διατροφικές διαταραχές και η συναισθηματική υπερφαγία παρουσιάζονται από τους ασθενείς όχι μόνο όταν ζητούν βοήθεια για θέματα διατροφής συγκεκριμένα, αλλά και μέσα από άλλες συναισθηματικές και σωματικές διαταραχές. Η ικανότητα να βοηθά κανείς τους άλλους να επανακτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, και επομένως και με τον εαυτό τους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας

Η εκπαίδευση συνδυάζει πολλές θεραπευτικές μεθόδους, που βασίζονται καταρχήν στη γνωστική – συμπεριφοριστική θεραπεία. Το υλικό παρουσιάζεται σε μορφή διαλέξεων, ασκήσεων σε μικρές ομάδες, εξάσκησης σε ρόλους, διαγνωστικών ασκήσεων, και ασκήσεων στην απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική μάθηση και συζήτηση πάνω σε πραγματικά περιστατικά. Θα μάθετε πώς να αξιολογείτε, να διαμορφώνετε σωστή διάγνωση και να αναπτύσσετε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για κάθε μοναδική περίπτωση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις όπου η πρόοδος της θεραπείας φαίνεται να έχει σταματήσει, χωρίς όμως ο ασθενής να έχει φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρέχεται οδηγός με εκτεταμένο έντυπο υλικό που είναι χρήσιμο τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για τους ασθενείς.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner in Eating Disorders

Πώς μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος την εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 112 ωρών και πραγματοποιείται σε 7 Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δυνατότητα διαδικτυακής και On Demand παρακολούθησης.

Η διαδικτυακή αναμετάδοση γίνεται μέσω της πλατφόρμας CiscoWebEx σε High Definition με ταυτόχρονη προβολή livevideo του εισηγητή και των παρουσιάσεων της εκπαίδευσης στην οθόνη του εκπαιδευόμενου.

Ποια είναι τα κριτήρια και προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση αφορά σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους θέματα Διατροφικών Διαταραχών και παχυσαρκίας όπως:

  • Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους
  • Κοινωνικούς Λειτουργούς
  • Συμβούλους Υγείας
  • Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
  • Ιατρούς
  • Νοσοκόμους
  • Φαρμακοποιούς
  • Καθηγητές Φυσικής Αγωγής
  • Συμβούλους Διατροφής
  • Άλλες ειδικότητες Επαγγελματιών Υγείας

Ποιος άλλος μπορεί να παρακολουθήσει την εκπαίδευση;

Την εκπαίδευση μπορεί να παρακολουθήσει και κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας υγείας, απλά γιατί θα ήθελε να λάβει περισσότερη ενημέρωση είτε για τον εαυτό του είτε γιατί κάποιος κοντινός του άνθρωπος πάσχει από κάποιου είδους διατροφική διαταραχή.

Μπορεί να λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης, όμως δεν μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις για τον τίτλο Master Practitioner in Eating Disorders λαμβάνοντας όμως όλο το υλικό και τα πρακτικά της εκπαίδευσης όπως και κάθε άλλος σπουδαστής.

Τι συμπεραίνουμε αν κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό;

Σήμερα, διανύοντας τους πρώτους μήνες του 2021 και κάνοντας τον απολογισμό μια ολόκληρης επταετίας, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πόσα διαμάντια αποφοίτων και νυν «Επαγγελματιών Υγείας» θα ξεπηδούσαν με το άστρο τους από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Ήταν πραγματικά αδύνατο να οραματισθεί κάθε ένας από τους εκπαιδευτές ότι θα μπορούσαμε μέσα από μια ήδη εμπνευσμένη εκπαίδευση της Deanne Jade του National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας, ότι δεν θα διδάσκαμε απλώς κάποιες στείρες γνώσεις για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής που θα μπορούσε ο καθένας να διαβάσει σε δέκα σχετικά βιβλία ή θα παρακολουθούσε μέσα από ένα πρόγραμμα e-learning, αλλά αντίθετα δημιουργήσαμε νέους δασκάλους, πολυτάλαντους θεραπευτές, χαρισματικούς συγγραφείς και φωτεινούς επαγγελματίες που θα ξεχώριζαν για το ήθος και την αγάπη τους για τον άνθρωπο που χρειάζεται απεγνωσμένα την ανάγκη τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Διατροφική Νοημοσύνη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Με κοινή αφετηρία το βιβλίο σταθμό για την εκπαίδευση, τη «Διατροφική Νοημοσύνη», έμελλε να αποτελέσει το βασικότερο κίνητρο πρώτα για την προσωπική αλλαγή του καθενός μας κι έπειτα για να μετατραπεί αυτή η αλλαγή σε νέα γνώση, σε επόμενα εμπνευσμένα βιβλία και καταλυτικές θεραπευτικές δεξιότητες.

Επικοινωνία με το ΚΕΑΔΔ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο τηλέφωνο 210-2718360 Δευτέρα με Πέμπτη 11:00-19:00 καθώς και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Για λόγους ασφαλείας παρακαλείστε σε ταυτόχρονη κοινοποίηση κάθε επικοινωνίας σας με το εκπαιδευτικό κέντρο και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος