Ως οριακή (μεταιχμιακή) διαταραχή προσωπικότητας ορίζεται μία δυσλειτουργική δομή, τα χαρακτηριστικά της οποίας βρίσκονται στο «μεταίχμιο» νεύρωσης και ψύχωσης. Οι ασθενείς εμφανίζουν αστάθεια στο συναίσθημα, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην εικόνα εαυτού.

Στην Online εκδήλωση του PSYCHOLOGY.GR, η Κλινική Ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια, Μαρί Λουίζ Ψαρρά θα απαντήσει σε καίρια ερωτήματα του συντονιστή της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων σχετικά με την οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Μεταξύ άλλων θα απαντηθούν τα ερωτήματα:

  • Ποια είναι τα 4 βασικά στοιχεία μια οριακής προσωπικότητας;
  • Ποια είναι τα αίτια που οδηγούν στο να οργανωθεί μια οριακή διαταραχή;
  • Ποια είναι τα 5 τουλάχιστον κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να έχουμε διάγνωση οριακής διαταραχής;
  • Οριακή προσωπικότητα και σχέσεις….
  • Θεραπευτική αντιμετώπιση: ψυχοθεραπεία ή φαρμακοθεραπεία;

Αμέσως μετά τις απαντήσεις της εισηγήτριας, στα παραπάνω ερωτήματα, θα ακολουθήσει συζήτηση – ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Σε ποιους απευθύνεται
Η online εκδήλωση απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, παρά μόνο ένα προσωπικό ενδιαφέρον για την αυτοβελτίωση και την φροντίδα του εαυτού…
Η είσοδος είναι ελεύθερη, υπάρχει ωστόσο περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κάντε εγγραφή, για δέσμευση θέσης.

Τόπος-χρόνος εκδήλωσης
Η online εκδήλωση διοργανώνεται από την Πύλη Ψυχολογίας Psychology.gr στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος online σεμιναρίων που πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες (ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00), καθόλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, ενώ βιντεοσκοπούνται και μεταγενέστερα δημοσιεύονται στο κανάλι του Psychology.gr, στο Youtube.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
Διάρκεια εκδήλωσης : 19.00 – 20.15
Διεύθυνση Online σεμιναρίου: ZOOM – ΠΥΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εισηγήτρια:
Μαρί-Λουίζ Ψαρρά, B.Sc., M.Sc., Ph.D., Κλινική ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS

Συντονίζει την εκδήλωση, η Χρύσα Πράντζαλου από το τμήμα σύνταξης του Psychology.gr

Για να συμμετέχετε στην Online εκδήλωση, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση και ακολουθήστε τα βήματα εγγραφής: PSYVERSITY: ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Συντονίζει την εκδήλωση, η Χρύσα Πράντζαλου από το τμήμα σύνταξης του Psychology.gr