Το μονοετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση στην Κλινική Ύπνωση – με εξειδίκευση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Αποκτήστε το μοναδικό εξειδικευμένο βιβλίο του Ιωάννη Δόβελου: Σύγχρονη κλινική ύπνωση: Βιοθυμική υπνοθεραπεία που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λευκό Μελάνι.

Έναρξη τμήματος κατ' επιλογή Δια ζώσης ή Διαδικτυακά: 12 Μαρτίου 2022

Το πιστοποιημένο επαγγελματικό πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Βιοθυμική Υπνοθεραπεία - Ψυχοθεραπεία που παρέχεται αποκλειστικά από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής για πάνω από 14 έτη, χρησιμοποιείται σαν κύρια προσέγγιση ή σε συνδυασμό με άλλες προσεγγίσεις, από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εκπαιδευμένων ειδικών της ψυχικής υγείας.

Ξεκινάει με εκπαίδευση στις βασικές αρχές και τεχνικές της Κλινικής Ύπνωσης και συνεχίζεται με εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της Κλινικής Υπνοθεραπείας, με κύρια έμφαση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Σκοπός του μονοετούς προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία είναι η εξειδίκευση των επαγγελματιών ή φοιτητών ψυχικής υγείας σε μια βραχεία αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση, μέθοδο και διαδικασία.

Η Βιοθυμική Υπνοθεραπεία/Ψυχοθεραπεία έχει αναγνωρίσιμες καταβολές σε προσεγγίσεις στην κλινική ύπνωση όπως η ερικσονιακή και νεο-ερικσονιακή, η θεραπεία των καταστάσεων του εγώ, το συμβολόδραμα και η αναλυτική υπνοθεραπεία.

Έχει ευέλικτη δομή η οποία δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής της θεραπευτικής διαδικασίας στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε θεραπευόμενου, όπως αυτές διαμορφώνονται σε κάθε φάση κατά την εξέλιξη της θεραπείας.

Ο τελικός θεραπευτικός στόχος της Βιοθυμικής Ψυχοθεραπείας, είναι η βιωματική αναπλαισίωση ή επανακωδικοποίηση συγκινησιακών προδιαθέσεων σε προσυμβολικό και προλεκτικό επίπεδο. Η Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται αποτελεσματικά στη θεραπεία όλων των ψυχοσυναισθηματικών και ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Στο πρόγραμμα γίνονται αποκλειστικά δεκτοί ειδικοί ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ειδικευόμενοι ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχιατρικοί νοσηλευτές με ειδική εκπαίδευση, πιστοποιημένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας, καθώς επίσης και τελειόφοιτοι φοιτητές των παραπάνω κλάδων.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για την Εξειδίκευση στην Κλινική Ύπνωση και Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο και δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!

Λίγα λόγια για το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής

To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ.) είναι Κέντρο δια Βίου Μάθησης 1 πιστοποιημένο από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας. Ιδρύθηκε το 2006 με την επωνυμία Ακαδημία Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής

Το Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ. προσφέρει προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής μετεκπαίδευσης, τα οποία απευθύνονται σε πτυχιούχους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιατρικούς νοσηλευτές.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μετεκπαίδευσης περιλαμβάνουν, Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, Συστημική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική και Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία.

Προσφέρεται επίσης πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε πτυχιούχους άλλων κλάδων.

Το Κ.Ε.ΨΥ.ΣΥ. προσφέρει επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταχύρρυθμα σεμινάρια επιμόρφωσης σε διάφορα θέματα Ψυχικής Υγείας.