Θέλετε να μάθετε τα ψυχολογικά οφέλη της άσκησης; Θέλετε να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας αλλά τα κίνητρά σας είναι αποδυναμωμένα; Αν απαντήσατε ναι, τότε αυτό το ασύγχρονο σεμινάριο του PSYVERSIY είναι για εσάς! Μάθε το πώς θα καταφέρεις να θέτεις στόχους και πραγματικά να αυξήσεις την ευεξία σου με την ψυχολόγο Κρίστη Μηλιόρδου!

PSYVERSITY: Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία

Το σεμινάριο : Ο ρόλος της άσκησης στην ψυχική υγεία αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό, ασύγχρονο, σεμινάριο.

Τι σημαίνει ασύγχρονο σεμινάριο:
Πρόκειται για σεμινάριο που είναι βιντεοσκοπημένο, επομένως μπορείτε να το παρακολουθήσετε πολλαπλές φορές, από την άνεση του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού τηλεφώνου σας. Στο σεμινάριο, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης, με την επιτυχή ολοκλήρωση – παρακολούθηση του 80% των εισηγήσεων.

Το σεμινάριο εμπεριέχει ασκήσεις αυτοβοήθειας ενώ ένα σημαντικό όφελος παρακολούθησης του σεμιναρίου, είναι οι μηνιαίες – online συναντήσεις με την Ψυχολόγο Κρίστη Μηλιόρδου, για την παρακολούθηση της προόδου σας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία είναι ευρέως γνωστά. Παράλληλα, υπάρχει και άλλη μια κατηγορία οφελών, τα οποία αξίζει να σημειωθούν και να αναλυθούν. Αυτά είναι τα ψυχολογικά οφέλη, τα οποία σε συνδυασμό με τα ατομικά συνθέτουν την ολιστική προσέγγιση.

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε τα παραπάνω οφέλη και παράλληλα θα παρουσιάσουμε τον όρο Movement και τη σημασία του, καθώς και τρόπους για να αξιολογήσουμε την παρούσα κατάσταση ευεξίας μας.

Επίσης, θα θέσουμε στόχους, θα εξετάσουμε την ετοιμότητα μας για αλλαγή και θα φτιάξουμε ένα πλάνο ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητά μας.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους χωρίς προηγούμενη γνώση αθλητικής ψυχολογίας ή ψυχολογίας της άσκησης, οι οποίοι επιθυμούν μέσα από τη γνωριμία τους με αυτή, να καταρτίσουν ένα πλάνο βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να αισθανθεί ο συμμετέχων ότι έχει τη δύναμη να αυξήσει την ευεξία του, χωρίς να χρειάζεται να είναι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αθλητής. Παράλληλα στοχεύει στην ενδυνάμωση του κινήτρου για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τι θα κερδίσει όποιος παρακολουθήσει το σεμινάριο

  • Εισαγωγή στην έννοια της Αθλητικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Άσκησης
  • Κατανόηση της εφαρμογής των αρχών της ψυχολογίας της άσκησης στο γενικό πληθυσμό
  • Ανάλυση των ψυχολογικών οφελών της άσκησης
  • Εκτίμηση ατομικής ευεξίας/φυσικής κατάστασης
  • Ενδυνάμωση των κινήτρων για αλλαγή
  • Αξιοποίηση αυτής της γνώσης για την κατάρτιση ενός πλάνου δράσης για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευεξίας

Αποκτήστε τώρα το ασύγχρονο σεμινάριο του PSYVERSITY: Ο ρόλος της άσκησης στην ψυχική υγεία και οι στρατηγικές ένταξής της στην καθημερινότητα και παρακολουθήστε τις 25 εισηγήσεις στο δικό σας χρόνο!

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια Κρίστη Μηλιόρδου

Η Κρίστη Μηλιόρδου είναι ψυχολόγος με μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο πρόγραμμα του Αιγηνήτειου νοσοκομείου και του ΕΠΙΨΥ. Μεταπτυχιακές σπουδές σε Διοίκηση Μονάδων Υγεία, Μάρκετινγκ (CIM certified) και Αθλητισμό.

Παράλληλη συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και ειδίκευσης σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής (Edexcel UK), Anger Management Professional Coaching and Consultancy (Stonebridge College, UK), CBT for eating disorders, Sport Psychology courses (Open University UK).

Ιδιωτεύει στη Νέα Ιωνία Αττικής προσφέροντας ατομική θεραπεία εφήβων και ενηλίκων και παράλληλα συμμετέχει σε Ακαδημίες Μπάσκετ ως Mental Performance Coach. Είναι κάτοχος Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και μέλος του UK Health Coaches Association.