Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή κουβέντα σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε ή θέλουμε να εμπεριέξουμε στην ανθρώπινη ζωή και κοινωνία μας τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, που είτε υποψιάζονται είτε έχουν αποφασίσει ότι ανήκουν σε ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού έξω και πέρα από τα παραδοσιακά πλαίσιατης αμιγώς ανδρικής ή γυναικείας σεξουαλικής ταυτότητας.

Συχνά πυκνά ακούγονται σε κουβέντες εφήβων και ενηλίκων, καθώς και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και αναλύσεις, όροι όπως straight, gay, λεσβία, bisexual, asexual, και pansexual, ερμηνεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανθρώπου.

Επειδή όμως οι λέξεις από μόνες τους δεν σχηματίζουν ανθρώπινες σχέσεις και έτσιδεν μπορούν να συνεισφέρουν στην δημιουργία και εξέλιξη κοινωνιών και πολιτισμών, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Findyourhappy σε συνεργασία με γονείς, δασκάλους, θεραπευτές, εκπαιδευτές, παιδαγωγούς, και ειδικούς ψυχικής υγείας, διοργανώνει 4ωρη δωρεάν βιωματική ημερίδα με στόχο:

  • Να προσεγγίσουμε την πολυπλοκότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού στις μέρες μας.
  • Να ανοίξουμε ρωγμές στις παραδοσιακές κοινωνικά και πολιτισμικά σεξουαλικές ταυτότητες ώστε να αφουγκραστούμε τις τωρινές ανάγκες της κοινωνίας μας.
  • Να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας με τον εαυτό μας και με τους άλλους γιατί χωρίς αυτές δεν φτιάχνονται σχέσεις και χωρίς σχέσεις δεν ζούν οι άνθρωποι.

Ας προσεγγίσουμε λοιπόν το καυτό αυτό θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ας αερίσουμε το περιεχόμενό του και ας το τοποθετήσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, πέρα από στεγανά και ταμπέλες, εκεί όπου οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, συν-αισθάνονται,συν-κινούνται, και συν-υπάρχουν με ό,τι προσανατολισμό και αν έχουν.

Και, επιπλέον, ας αναστοχαστούμε τους τρόπους με τους οποίους όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με παιδιά και εφήβους— ως γονείς, δάσκαλοι, παιδαγωγοί, θεραπευτές, κλπ—στεκόμαστε μπροστά σε αυτό το ξετύλιγμα της σεξουαλικής διαφορετικότητας, πώς συνδεόμαστε με την διαφορετικότητα στον σεξουαλικό προσανατολισμό, και πώς το καταφέρνουμε.

Ημερομηνία Ημερίδας: Κυριακή, 15.05.2022
Ώρα ’Eναρξης: 10.00
Ώρα Λήξης: 14.00
Τρόπος Σύνδεσης: Zoom

Παρακαλείσθε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να λάβετε τις οδηγίες λειτουργίας της
ημερίδας και της ψηφιακής σύνδεσης.

Διοργάνωση: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Findyourhappy, Αρτέμιδος 8 Γλυφάδα, 16674,  2108949863

Συνδιοργανωτές:

Δρ.‘Eλενα Τράγου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια,
Ραφαέλα Αγγελή, Παιδαγωγός-Παιγνιοθεραπευτρια
Φωτεινή Διακουμάκου, Ψυχοθεραπεύτρια
Εύη Φωκά, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Έλενα Τράγου - Ψυχολόγος

Έλενα Τράγου: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Η Ελενα Τράγου είναι διδάκτωρ ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία, στην Συμβουλευτική και στην Νοσηλευτική Οικογενειακή θεραπεία. Ασχολείται κυρίως με οικογένειες, ζευγάρια και ενήλικες σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.