Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται από σκέψεις, εικόνες και όνειρα για το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον ενθουσιασμό ενός φοιτητή που μόλις ξεκινά την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία του!

Η φαντασία και τα όνειρα αποτελούν σίγουρα το «καύσιμο» για να φτάσεις τους στόχους σου όμως καλό είναι οι προσδοκίες σου να βασίζονται σε γερά θεμέλια ώστε να μην απογοητευτείς από τις επιλογές σου.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε 4 από τους πλέον κοινούς μύθους που επικρατούν μεταξύ των υποψήφιων σπουδαστών Ψυχολογίας σε αντιπαραβολή με την… απροσδόκητη αλλά εξίσου όμορφη πραγματικότητα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και έπειτα.

Μύθος 1: «Ως Ψυχολόγος, μπορώ να σώσω όλο τον κόσμο!»

Ξεκινώντας να σπουδάζεις σε έναν τομέα τόσο στενά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο όσο η Ψυχολογία, σίγουρα νιώθεις την αστείρευτη επιθυμία να προσφέρεις ουσιαστικά. Να γιατρέψεις τα προβλήματα όλου του κόσμου και να δημιουργήσεις ένα καλύτερο, υγιές αύριο.

Αλήθεια: «Η ευτυχία, είναι προσωπική επιλογή.»

Η ψυχική υγεία, και η ευτυχία-πρόοδος που τη συνοδεύουν, δεν είναι παρά προσωπική απόφαση.

Ως ψυχολόγος, μπορείς μονάχα να στηρίξεις στο μέγιστο το ταξίδι προόδου που κάποιος ήδη έχει επιλέξει να κάνει.

Κάθε άνθρωπος φέρει τη δική του ευθύνη για την ψυχική υγεία του και όσο και να επιθυμεί ένας επαγγελματίας να βοηθήσει, ο ρόλος του είναι πάντα περισσότερο υποστηρικτικός.

Δεν επιβάλλεται!

Bsc in Psychology: Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το 3ετές προπτυχιακό πρόγαμμα του IST COLLEGE και διεκδικήστε υποτροφία 50%!

Μύθος 2: «Ο κόσμος έχει τρελαθεί!»

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι στον κόσμο της ανθρώπινης Ψυχολογίας, απλά βλέπεις συμπεριφορές και στάσεις ζωής από τους γύρω σου που νιώθεις ότι δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

Σαν να έχει χαθεί η κοινή λογική, και οι άνθρωποι να αδυνατούν να συνεννοηθούν, να επικοινωνήσουν, να συνυπάρξουν.

Αλήθεια: «Είμαι κι εγώ κομμάτι του κόσμου και της τρέλας του!»

Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και λειτουργούν οι άνθρωποι συνειδητοποιείς ότι κάθε ένας έχει τα δικά του ζητήματα, στεγανά, αντιλήψεις και βιώματα. Όπως ακριβώς και εσύ!

Προκειμένου να αναπτυχθείς ως επαγγελματίας Ψυχολόγος αλλά και ως άνθρωπος καλείσαι να σπάσεις πρώτα ο ίδιος τα καλούπια σου.

Να αναγνωρίσεις τις προσωπικές σου περιοριστικές πεποιθήσεις και να μπεις στα παπούτσια του άλλου.

Όσοι σπουδάζουν Ψυχολογία κάνουν και οι ίδιοι Ψυχοθεραπεία για να βιώσουν οι ίδιοι τη διαδικασία, να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να προοδεύσουν και να δυναμώσουν.

Η εξέλιξη είναι εσωτερική και δε σταματάει ποτέ!

Μύθος 3: «Οι φίλοι μου μου πάντα μου έλεγαν τα προβλήματά τους και μου αρέσει να τους βοηθάω.»

Μπορεί από παιδί να ήσουν καλός ακροατής και να έδινες ώριμες συμβουλές στους φίλους σου.

Τότε ήταν που γεννήθηκε μέσα σου η σπίθα να βοηθήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς και αναγνώρισες στον εαυτό σου το ταλέντο της ενσυναίσθησης.

Πολύ σημαντικό ταλέντο για έναν Ψυχολόγο! Όμως…

Αλήθεια: Η Ψυχοθεραπεία σε φίλους είναι… επικίνδυνη!

Επικίνδυνη για τη σχέση σου μαζί τους.

Στην πραγματικότητα η σχέση ψυχοθεραπευτή και θεραπευόμενου είναι βαθιά, προσωπική και θέτει προκλήσεις αφού πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας βγαίνουν στην επιφάνεια φόβοι και εχέμυθες σκέψεις που αν λεγόταν σε μια φιλική συζήτηση θα προκαλούσαν πιθανόν εντάσεις.

Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται η σχέση αυτή να είναι αυστηρά επαγγελματική και να μην ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο.

Μπορεί λοιπόν να μην μπορείς να κάνεις ψυχανάλυση στους φίλους σου, μπορείς όμως να τους ενθαρρύνεις να αναζητήσουν βοήθεια σε κάποιον ειδικό αν νιώσουν την ανάγκη και να τους δημιουργήσεις μια αίσθηση ασφάλειας για τη διαδικασία.

Μύθος 4: «Υπάρχουν πολλοί Ψυχολόγοι και ο κλάδος είναι κορεσμένος»

Η κλασική εικόνα του καναπέ του Ψυχοθεραπευτή είναι το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό πολλών υποψηφίων σπουδαστών!

Έχεις πολλούς γνωστούς που σπούδασαν αλλά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ακόμη περισσότερους γνωστούς που θεωρούν την επίσκεψη σε έναν ειδικό…ακριβό σπορ για λίγους!

Αλήθεια: «Ένα πεδίο με ανεξάντλητες δυνατότητες!»

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κλάδος της Ψυχολογίας είναι πολύ περισσότερο ευρύς από όσο νομίζεις αφού μπορείς εκτός από ελεύθερος επαγγελματίας να απασχοληθείς σε μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων ανάλογα με τον τομέα που θα δεις ότι σε συναρπάζει.

Πολλοί σπουδαστές ψυχολογίας επιλέγουν για παράδειγμα να ακολουθήσουν καριέρα στο Marketing, στο HR ή ακόμα και στο Management αφού οι δεξιότητες που έχουν αποκομίσει από τις σπουδές ψυχολογίας έχουν άμεση εφαρμογή στη διαχείριση ομάδων!

Επίσης όλο και περισσότεροι είναι οι εργοδότες που εκτιμούν τις αναλυτικές δεξιότητες που έχει χτίσει ένας απόφοιτος Ψυχολογίας, ανεξαρτήτως κλάδου

Γιατί να επιλέξεις το IST College

Σπουδάζοντας στο IST College, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις όλες αυτές τις νέες δυνατότητες.

Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, που διαθέτει και μεγάλη εργασιακή εμπειρία στον τομέα είναι δίπλα στους σπουδαστές για να τους καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή.

Επίσης, η επαφή σου με τα τμήματα Διοίκησης, Τουρισμού και Πληροφορικής μέσα από ειδικές δραστηριότητες και κοινά μαθήματα θα διευρύνουν τους ορίζοντές σου και θα σου δώσουν νέες επαγγελματικές κατευθύνσεις!

Μας ενδιαφέρει οι σπουδές σου να είναι συνειδητή επιλογή ώστε να καταφέρεις να εξελιχθείς στον επιτυχημένο επαγγελματία που ονειρεύεσαι ανεξάρτητα από το μονοπάτι που θα επιλέξεις ως Ψυχολόγος.

Επιλέγοντας το BSc in Psychology του IST College για τις σπουδές σου, στηρίζεις το όνειρό σου σε γερά θεμέλια αφού σε συνεργασία με το Βρετανικό Wrexham Glyndwr University που αναδείχθηκε 1ο σε Αγγλία και Ουαλία για το επίπεδο ικανοποίησης των φοιτητών του από το The Complete University Guide 2023.

Έτσι σπουδάζοντας από την Ελλάδα, αποκτάς σε 3 χρόνια ένα ισχυρό πτυχίο αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων που σε οδηγεί σε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Με ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης που συνδυάζει φυσική παρουσία, online διδασκαλία και on demand μαθήματα για να φέρεις τις σπουδές σου στα μέτρα σου!

Τέλος, πλησιάζοντας τις τελευταίες μέρες εγγραφών, σε ενημερώνουμε ότι μπορείς να διεκδικήσεις Υποτροφία έως και 50% για της σπουδές σου! Ενημερώσου άμεσα στο 210 8422222!