Το τελευταίο διάστημα των 2 ετών εμείς, οι άνθρωποι που φροντίζουμε άλλους ανθρώπους, ψυχικά, συναισθηματικά και εκπαιδευτικά, έχουμε επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως με τις συνθήκες της πανδημίας και τις συνεχείς αλλαγές του τρόπου με τον οποίο ασκούμε τον επαγγλεματικό μας ρόλο.

Η γνώση δεν είναι ποτέ κάτι το όλον, τη διαπερνά πάντα ένα ρήγμα, μια έλλειψη που ενοικεί στην καρδιά του Άλλου... (Recalcati, 2020)

Το βιωματικό εργαστήριο | Σε ποιούς απευθύνεται

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, «findyourhappy», σε συνεργασία με σχολεία και άλλες δομές ψυχικής υγείας των νοτίων προαστίων, αρχίζει τον δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας, προκειμένου να τους προσφέρει την υποστήριξη και ενδυνάμωση, που έχει γίνει τόσο απαραίτητη αγκαλιάζοντας τις καθημερινές προ(σ)κλήσεις του επαγγελματικού ρόλου.

Σκοπός αυτού του κύκλου των βιωματικών εργαστηρίων είναι:

  • να αναστοχαστούμε γύρω από τους «μύθους» και τις «αλήθειες» του επαγγελματικού μας ρόλου επαναπροδιορίζοντας την «πυξίδα» μας
  • να ανακαλέσουμε και ν’ ανασύρουμε στην επιφάνεια όλες αυτές τις δυνάμεις που έχουν ξεχαστεί αλλά και ν’ ανακαλύψουμε νέες αξιοποιώντας ό,τι μας δυσκολεύει.
  • να ενδυναμώσουμε όλο μας τον εαυτό προκειμένου να συνεχίζουμε να φροντίζουμε τους άλλους χωρίς να χάνουμε τα αποθέματα μας.

Συνοπτικές Πληροφορίες Κύκλου Εργαστηρίων

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 27/11/2022, 11/12/2022 & 21/01/2023
Ώρες διεξαγωγής: 18:00- 20:00
Κόστος: 120 ευρώ και οι τρείς συναντήσεις

Υπεύθυνες εργαστηρίων:
Τράγου Έλενα, Ψυχολόγος & Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και Λάμπρου Ξένια, Εκπαιδευτικός –Ψυχοπαιδαγωγός.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στα τηλέφωνα 6938866447 & 6945976276 προκειμένου να λάβετε τις οδηγίες συμμετοχής και λειτουργίας των εργαστηρίων.

Εναλλακτικά, μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα, για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή.

Δήλωση συμμετοχής στο Εργαστήριο Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων: Φροντίζοντας τον εαυτό και τους άλλους, ενδυναμώνοντας τις φωνές μέσα μας

Διοργάνωση: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Findyourhappy, Αρτέμιδος 8, Γλυφάδα, 16674,  2108949863.