Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων, με την υποστήριξη του PSYCHOLOGY.GR και Εισηγήτρια την Άρτεμις Αντωνίου, Ψυχολόγο, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια BSc (Hons), MSc.

Περιγραφή Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων

  • Πώς είναι να είσαι παιδί στις μέρες μας; Πώς είναι να είσαι γονιός στις μέρες μας;
  • Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις αλλά και οι νέες γνώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στο να εμπλουτίσεις τις σχέσεις σου με τα παιδιά;
  • Τι συνιστά την υπερπροστασία και τι την παραμέληση;
  • Τι κοινά έχουν οι δυο αυτές αντίθετες στάσεις και συμπεριφορές;
  • Τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν;
  • Πώς μπορούν να αποφευχθούν και ποιες είναι οι εναλλακτικές;
  • Πώς μπορείς να οικοδομήσεις μια πιο ουσιαστική σχέση με το παιδί;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα/ζητήματα που θα διερευνηθούν μέσα από αυτό το 2ωρο σεμινάριο.

Το να είσαι γονιός συχνά δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πόσο μάλλον στις μέρες μας που πλέον πέρα από την καλή πρόθεση και το κίνητρο της αγάπης χρειάζονται και νέες γνώσεις ή πληροφορίες, ώστε να μπορεί ένας γονιός να ανταπεξέλθει στις πολύπλευρες προκλήσεις.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα εστιάσει στο θέμα της παραμέλησης και της υπερπροστασίας καθώς, επίσης, θα παρουσιαστούν τέσσερεις διαφορετικοί γονεϊκοί τύποι (ή τρόποι) ως ένα εργαλείο που μπορεί να σε διευκολύνει να βρεις το στίγμα σου ως γονιός και εφόσον θέλεις να το επαναπροσδιορίσεις.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενεργοποιήσει τις δικές σου δυνατότητες ενθαρρύνοντας την επίγνωση και τη δημιουργικότητα.

Θα μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια του σεμιναρίου, καθώς, επίσης, θα δοθούν σημειώσεις.

Μεταβείτε στην πλατφόρμα του PSYVERSITY για εγγραφή στο Σεμινάριο: Συμβουλευτική Γονέων, Υπερπροστασία και Παραμέληση

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

Είτε είσαι βιολογικός γονιός είτε όχι, είτε σκέφτεσαι να γίνεις γονιός, είτε η εργασία σου έχει να κάνει άμεσα ή έμμεσα με παιδιά ή γιατί απλά σε ενδιαφέρει το θέμα, με τη συμμετοχή σου στο σεμινάριο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις και να μάθεις περισσότερα.

Συνοπτικές Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ενότητα: Συμβουλευτική Γονέων
Θέμα: Παραμέληση και Υπερπροστασία, 2 όψεις του ίδιου νομίσματος
Εισηγήτρια: Άρτεμις Αντωνίου, Σύμβουλος Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια, BSc (Hons), MSc
Διεξαγωγή:  Online μέσω Zoom (δεν απαιτείται εξοπλισμός, πέραν της κάμερας και του μικροφώνου, προκειμένου να έχετε ενεργή συμμετοχή και αλληλεπίδραση).
Ημερομηνία - Διάρκεια: 16 Δεκεμβρίου 2022, 19.00 - 21.00
Αξία Σεμιναρίου: 30 ευρώ

Σχετικά με την Εισηγήτρια, Άρτεμις Αντωνίου

Η Άρτεμις Αντωνίου είναι σύμβουλος ψυχολόγος και συνθετική θεραπεύτρια. Δουλεύει σε ατομικό επίπεδο από το 2002 ξεκινώντας από τη Μ. Βρετανία όπου εργάστηκε σε διάφορους οργανισμούς που παρείχαν θεραπεία, καθώς και στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία (BSc Hons) από το University of Reading της Μεγάλης Βρετανίας και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το London Metropolitan University στο Λονδίνο. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία και στην εποπτεία συμβούλων και ψυχοθεραπευτών στο Ινστιτούτο Physis στο Λονδίνο.

Από το 2005 εργάζεται στην Ελλάδα. Η προσέγγισή της είναι κατά βάση ανθρωπιστική και συνθετική. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) και πιστοποιημένο μέλος του ΕυρωπαΙκού Συλλόγου Ψυχολόγων (EuroPsy).

Εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπεύτρια και εισηγείται σε σεμινάρια πάνω σε σύγχρονα θέματα ψυχολογίας. To 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ας μιλήσουμε για ψυχοθεραπεία» από τις εκδόσεις iWrite.

Μεταβείτε στην πλατφόρμα του PSYVERSITY για εγγραφή στο Σεμινάριο: Συμβουλευτική Γονέων, Υπερπροστασία και Παραμέληση