Η πλατφόρμα της Letstudy σε συνεργασία με Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία, την Εταιρεία Νευροεπιστημών & Αποκατάστασης και την Γ' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ, διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Ψυχιατροδικαστική».

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους στον τομέα της Ψυχιατροδικαστικής, με σπουδαίο έργο και σταδιοδρομία στο χώρο.

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου, αποφασίστηκε η έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος στις 20/11, και παρέχεται εξ’ ολοκλήρου ασύγχρονα (βιντεοσκοπημένες διαλέξεις).

Ο συνολικός φόρτος εργασίας είναι 50 ώρες και με το πέρας του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αρχικό κόστος του προγράμματος είναι στα 750€ και η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί και με άτοκες δόσεις. Η Letstudy προσφέρει σημαντική έκπτωση επι των διδάκτρων σε φοιτητές και πτυχιούχους ψυχολογίας, μέλη του ΣΕΨ και ανέργους, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την έκπτωση έγκαιρης εγγραφής (έως 13/11).

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και στα τηλέφωνο 2310-306123

Συχνές ερωτήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

1. Πως διεξάγεται η εκπαίδευση;

Το πρόγραμμα προσφέρεται αποκλειστικά ασύγχρονα, δηλαδή με τη μορφή βιντεοσκοπημένων διαλέξεων. Τις διαλέξεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε όποτε και όπου επιθυμείτε.

2. Μέχρι πότε μπορώ να κάνω εγγραφή στο πρόγραμμα;

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή μέχρι την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος (20/11/2023). Σε κάθε περίπτωση συστήνουμε την έγκαιρη εγγραφή σας στο πρόγραμμα (έως 13/11/2023) ώστε να επωφεληθείτε από την έκπτωση Early Bird.

Για αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα, εισηγητές και εγγραφή, μεταβείτε στη σελίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος: Εισαγωγή στη Ψυχιατροδικαστική 

Τι θα μου προσφέρει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση αυτή:

Θα έχουν κατακτήσει γνωστικά πεδία που θα τους επιτρέψουν να κατέχουν ουσιαστική γνώση αναφορικά με τις μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές οι οποίες επηρεάζουν την επαφή του ατόμου με την πραγματικότητα, την δράση του οινοπνεύματος στην ψυχική κατάσταση και την συμμετοχή του σε βίαιες συμπεριφορές.

Θα έχουν μία εικόνα του νευροβιολογικού υποστρώματος της βίας στηριζόμενη στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Θα έχουν μία εικόνα των μηχανισμών που επιδρούν στην βίαιη συμπεριφορά αλλά και στην αξιολόγηση και κατανόηση των γεγονότων.

Θα κατανοήσουν τις δύο βασικές έννοιες που συνδέουν την ψυχιατρική και ψυχολογία με την νομική τον «καταλογισμό» και την «δικαιοπραξία». Την σημασία τους για την απονομή δικαιοσύνης. Την διαδικασία με την οποία ένας ειδικός ψυχικής υγείας αναλαμβάνει τον ρόλο του «βοηθού» του δικαστή (δηλ. του πραγματογνώμονα), τι απαιτείται για μία επαρκή πραγματογνωμοσύνη και την σημασία της κατάθεσης του ειδικού ψυχικής υγείας στο δικαστήριο, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Θα αναπτύξουν ειδικές γνώσεις με ένα σχετικά παραμελειμένο πεδίο της Ψυχιατροδικαστικής, αυτό που αφορά την παραβατικότητα αλλά και την θυματοποίηση των γυναικών που διαφέρει σημαντικά από αυτή των ανδρών . Τα σεξουαλικά εγκλήματα (βιασμός, παιδοφιλία) παρουσιάζονται από την σκοπιά του ειδικού με έμφαση στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και τις δυσκολίες απονομής δικαιοσύνης σε εγκλήματα τέτοιου τύπου που έχουν σημαντική επίδραση στην κοινή γνώμη.

Θα έρθουν αντιμέτωποι με μία εκτενή αναφορά στην παιδική και εφηβική παραβατικότητα αλλά και στον ρόλο του Ψυχιάτρου Παιδιών και Εφήβων στην εκτίμηση της ικανότητας για επιμέλεια ανηλίκου, ένα πεδίο που αναπτύσσεται συνεχώς και στις δικαστικέ αίθουσες απαντάται πολύ συχνά καθώς τα διαζύγια αυξάνουν και μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα εχθρικά και χρησιμοποιούν τα παιδιά τους προκειμένου να «τιμωρήσουν» τον/την τέως σύντροφο τους και να τον/την απομακρύνουν αν είναι δυνατόν τελείως από την ζωή των παιδιών που απέκτησαν μαζί.

Για αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα, εισηγητές και εγγραφή, μεταβείτε στη σελίδα του εκπαιδευτικού προγράμματος: Εισαγωγή στη Ψυχιατροδικαστική