Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών μου στην Παιδοψυχολογία, του τμήματος ψυχολογίας του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Central Lancashire, διεξάγω μια έρευνα σε ελληνικό πληθυσμό, η οποία έχει ήδη λάβει έγκριση από την επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας.

Ο τίτλος της έρευνας είναι: “Μπορεί ο τύπος δεσμού γονέα-παιδιού να αποτελέσει προβλεπτικό παράγοντα αναφορικά με τον εθισμό των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ποιος ο ρόλος της αυτοεκτίμησης;”

Συμμετέχοντες: Απευθύνεται σε εφήβους από 16 έως και 18 ετών.

Στόχος: Η παρούσα μελέτη στοχεύει να εξετάσει αν ο τύπος δεσμού γονέα-παιδιού μπορεί να αποτελέσει προβλεπτικό παράγοντα σχετικά με τον εθισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εφήβους 16-18 ετών και επιπροσθέτως να διερευνηθεί ο ρόλος της αυτοεκτίμησης.

Κίνδυνοι: Δεν προκύπτει κανένας κίνδυνος και καμία επιπλοκή από τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη μελέτη. Ωστόσο, αν κατά τη διάρκεια ή μετά τη συμμετοχή, νιώσετε κάποια δυσφορία ή την ανάγκη να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας μπορείτε να καλέσετε στις παρακάτω δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές: 10306 ή 1056 του υπουργείου υγείας ή με τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ στα 210 9212961 και 210 921230.

Αμοιβές: Δεν υπάρχει χρηματική αμοιβή για τη συμμετοχή στη μελέτη.

Εχεμύθεια & Εμπιστευτικότητα: Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ανώνυμα και δε χρειάζεται να παρέχετε καμία πληροφορία για την ταυτότητά σας. Τα δεδομένα θα διατηρηθούν από τους ερευνητές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης χωρίς να είναι διακριτή η πραγματική ταυτότητα των συμμετεχόντων.

Εθελοντική Συμμετοχή και Απόσυρση από τη Μελέτη: Η συμμετοχή σε αυτήν τη μελέτη είναι εθελοντική. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνείτε να συμμετάσχετε στη μελέτη χωρίς κανέναν εξαναγκασμό ή κάποια εξωτερική πίεση. Σημαίνει ακόμα ότι είστε ελεύθερος / ελεύθερη να τερματίσετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της μελέτης, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και χωρίς να πρέπει να δώσετε κάποια εξήγηση.

Επικοινωνία: Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση της ερευνήτριας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να θέσετε ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή σας στην παρούσα μελέτη (π.χ. δικαίωμα συμμετοχής, κατάθεση παραπόνων, κ.τ.λ.). H αρμόδια ερευνήτρια θα ανταποκριθεί άμεσα σε ό,τι χρειαστεί.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας καθώς και για το χρόνο σας!

Για να συμμετέχετε, μεταβείτε στη διεύθυνση: Ερευνητική μελέτη - έφηβοι - social media.

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας.

Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr