Ήρθε η ώρα για το ετήσιο βιβλιοφιλικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη! Ο κόσμος του βιβλίου θα συγκεντρωθεί για μια μεγάλη γιορτή στη 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Μικροί και μεγάλοι θα κάνουμε την πιο όμορφη βιβλιο-βόλτα από τις 16 έως τις 19 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO.

Θα περιπλανήθουμε ανάμεσα σε δεκάδες εκδοτικούς οίκους και θα χαθούμε ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία. Εμείς θα σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά στο Περίπτερο 15, στο stand 59 και στην παιδική μας γωνιά Περίπτερο 12, stand 15.

Η φετινή συμμετοχή των εκδόσεων Διόπτρα στη ΔΕΒΘ εμπλουτίζεται με μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικές δράσεις στην Παιδική Γωνιά από τις συγγραφείς Μαρίνα Γιώτη, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και Δανάη Μπεζαντάκου. Με πολλές νέες κυκλοφορίες και αγαπημένους συγγραφείς για όμορφες συζητήσεις!

20 χρόνια ΔΕΒΘ!

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στον χώρο του βιβλίου.

Από το 2004, κάθε Μάιο «Διαβάζουμε βιβλία, μοιραζόμαστε ιδέες!».

Ακόμη πιο πλούσια σε διεθνείς συμμετοχές και σημαντικές πρωτοβουλίες για συγγραφείς αλλά και επαγγελματίες του βιβλίου, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ), η ΔΕΒΘ 2024 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για το αναγνωστικό κοινό, τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Με συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 40 ξένους συγγραφείς από 18 χώρες και 50 προσκεκλημένους κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων εκδοτών, συγγραφέων και ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα, δημιουργώντας μια μεγάλη κοινότητα που την ενώνει όχι μόνον η αγάπη για το βιβλίο, αλλά και η διάθεση διαλόγου, συνεργασίας και ανάδειξης των σύγχρονων προβληματισμών.

Μεταξύ των καλεσμένων συγγραφέων των εκδόσεων Διόπτρα, φέτος θα βρίσκονται ο δημοφιλής για τα ψυχολογικά του θρίλερ Sebastian Fitzek από τη Γερμανία και ο Ιταλός συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων Carlo Lucarelli.

Οι δημιουργοί graphic novel Soloúp και Pan Pan θα λάβουν μέρος σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις σύγχρονες οπτικές στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη μαζί με τον βραβευμένο σχεδιαστή Γιάννη Καρλόπουλο.

Οι δημιουργοί των σελίδων Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ και The trivialist θα συζητήσουν για το πώς η επιστήμη έγινε μόδα μέσα από τα social media, ενώ ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, συγγραφέας του βιβλίου Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα συμμετάσχει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, στo πλαίσιo του κεντρικού αφιερώματος «Άνθρωπος και Μηχανή» της φετινής ΔΕΒΘ.

Συνοπτικές Πληροφορίες για την έκθεση βιβλίου και τις εκδόσεις Διόπτρα

Πότε; 16-19 Μαΐου
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη 15:00 – 21:00 / Παρασκευή και Σάββατο 10:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 21:00
Επισκέψεις σχολείων: Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17, 09:00-14:00

Πού; Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη)
Θα βρείτε τις εκδόσεις Διόπτρα, στο Περίπτερο 15, stand 59 & στην παιδική μας γωνιά στο Περίπτερο 12, stand 15.