Ακρόαση άρθρου......

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σάς προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) για το 2019 την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 13.00 βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Η Έκθεση της Επιτροπής εστιάζει μεταξύ άλλων στα ακόλουθα θέματα:

  • τις επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από παιδιά και εφήβους και τη σύνδεσή της με τη χρήση αλκοόλ και καπνού
  • τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών ανά τον κόσμο
  • την παγκόσμια παράνομη αγορά πρόδρομων ουσιών που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς
  • τις εξελίξεις της νομοθεσίας των κρατών μελών σχετικά με την ιατρική και τη μη ιατρική χρήση της κάνναβης
  • τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ως αναπόσπαστο συστατικό του τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών

Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι Χρήστος Λιάπης, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, και Βασίλειος Γκιτάκος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ.

Το ΚΕΘΕΑ, ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών, κάθε χρόνο παρουσιάζει την ετήσια έκθεση της Επιτροπής στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με την ανακοίνωσή της από το INCB στη Βιέννη.

Για περισσότερες πληροφορίες Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ: 2109241993, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr