Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα με θέμα: Χρήση ουσιών και εθνικότητα: Στάσεις και αντιλήψεις. Στο τέλος του κειμένου, θα βρείτε τον σχετικό σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στο ερωτηματολόγιο που χρειάζεται να συμπληρώσετε. 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να ζουν στην Ελλάδα. Για την συμπλήρωση του χρειάζονται περίπου 6 λεπτά.

Σκοπός της έρευνας

Σκοπός της έρευνας, είναι η μελέτη των αντιλήψεων του γενικού πληθυσμού για τους χρήστες ουσιών σε συνάρτηση με την εθνικότητα τους.  Η συμμετοχή σας θα είναι πολύ βοηθητική!

Η πρόσκληση Συμμετοχής

Αγαπητέ/ή συμμετέχοντα/ούσα,

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επιστημονική μας μελέτη σχετικά με την άποψη σας για τα άτομα που κάνουν ή έκαναν χρήση ουσιών και κατάγονται από την Ελλάδα, τις χώρες της Δύσης, αλλά και χώρες της Ανατολής.

Η παρούσα έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο της διπλωματικής μου εργασίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αντιμετώπιση εξαρτήσεων - Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Για την υλοποίηση των σκοπών της έρευνας θα χρειαστούμε τη συνεργασία σας, που προϋποθέτει τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων.

Η συνεισφορά σας θα συνδράμει σημαντικά στην κατανόηση των αντιλήψεων για τα άτομα που κάνουν ή έκαναν χρήση ουσιών, αλλά και πως η χώρα καταγωγής τους μπορεί να επηρεάζει τις αντιλήψεις αυτές.

Οι πληροφορίες που θα δώσετε θα διατηρηθούν ανώνυμες και απόρρητες. Η συμμετοχή σας είναι προαιρετική και διατηρείτε το δικαίωμα αποχώρησης από αυτή σε οποιοδήποτε στάδιο της διεξαγωγής της.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν σωστές και λανθασμένες απαντήσεις. Είναι σημαντικό να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις και να σημειώσετε αυθόρμητα ότι σας εκφράζει. Ενδιαφερόμαστε για την προσωπική σας γνώμη.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που θα διαθέσετε και για τη συνεργασία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τον/την Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Μελπομένη Μαλλιώρη (Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ) στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr